μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Η σειρά γέννησης μας, μας βοηθάει να βρούμε το ιδανικό ταίρι!

02/10/2013
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Η σειρά γέννησης μας, μας βοηθάει να βρούμε το ιδανικό ταίρι!
Ένα πρωτότυπο best seller με τίτλο The Birth Order Book of Love του  καθηγητή William Cane, μας κατατοπίζει για το πώς η σειρά γέννησης μας, μας βοηθάει στην εύρεση του τέλειου συντρόφου.

Γιατί  συνήθως τα πρωτότοκοι  αγόρια προτιμούν κορίτσια στερνοπούλια;ένα μοναχοπαίδι μπορεί να πληγωθεί ανεπανόρθωτα από έναν σύντροφο επίσης μοναχοπαίδι; Σύμφωνα με τον καθηγητή William Cane ο οποίος  ανέλυσε τη σειρά γέννησης 6.000 διασημοτήτων, μελέτησε ιστορικά στοιχεία παντρεμένων,  και πήρε συνεντεύξεις από σύγχρονα καθημερινά ζευγάρια, η σειρά γέννησης διαμορφώνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και, άρα, μπορεί να σου δώσει μια ιδέα σχετικά με το με ποιους ανθρώπους είναι πιο πιθανό να ταιριάζεις.

Ο ίδιος μας λέει ότι όταν δύο σύντροφοι μοιάζουν πολύ (είναι δεσποτικοί, ξεροκέφαλοι πρωτότοκοι ή ανοργάνωτα, χαλαρά στερνοπούλια), είναι πιο πιθανό να συγκρουστούν. Τα πράγματα κυλούν πιο ομαλά όταν τα ζευγάρια κατέχουν διαφορετική θέση στην οικογενειακή ιεραρχία, επειδή είναι πιο πιθανό να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Τα νέα είναι καλά για τα μεσαία παιδιά, που ως  πιο ευπροσάρμοστα, αποτελούν κατάλληλο ταίρι για όλους.


Οι πιο επιτυχημένοι συνδυασμοί σύμφωνα με τη σειρά γέννησης

1. Μοναχοπαίδι με μικρότερο παιδί

2. Πρωτότοκο με μικρότερο παιδί

3. Μεσαίο παιδί με μικρότερο

Φυσικά και στους τρεις αυτούς συνδυασμούς παίζει ρόλο το φύλο. Για παράδειγμα, ο απόλυτα ταιριαστός συνδυασμός είναι ο δεύτερος: δηλαδή μια γυναίκα πρωτότοκο-παιδί με έναν άντρα που είναι ο Βενιαμίν της οικογένειας που όμως έχει δυο μεγαλύτερες αδελφές. Το μικρότερο παιδί-σύντροφος θα βγάλει το μητρικό ένστικτο μιας γυναίκας. Επίσης ένα παιδί που έχει μεγαλώσει με μεγαλύτερες αδελφές που του είναι αφοσιωμένες αναζητά πάντα την αφοσίωση. Και μια σύντροφος που έχει γεννηθεί πρώτη σε μια οικογένεια, οπότε έχει και ένα μητρικό ρόλο, μπορεί να του τη δώσει απλόχερα.

Τα πρωτότοκα παιδιά πάντα έχουν αρχηγικές τάσεις και θέλουν πολύ να δείχνουν και να μαθαίνουν στους άλλους καινούρια πράγματα. Από την άλλη τα μικρότερα παιδιά χρειάζονται κάποιον να του δείξουν την χαρούμενη πλευρά της ζωής. 

Πρωτότοκο παντρεμένο με πρωτότοκο: Είναι μια δύσκολη σχέση στην οποία και οι δύο σύντροφοι θα προσπαθήσουν να επιβληθούν. Γενικά στο ζευγάρι αυτό θα είναι δύσκολο να γίνει σωστός και δίκαιος καταμερισμός των δουλειών.

Πρωτότοκο παντρεμένο με μεσαίο: Ο κίνδυνος στο συνδυασμό αυτό, είναι πως το μεσαίο παιδί , ίσως να υπερπροσπαθεί να ευχαριστήσει τον πρωτότοκο σύντροφό του. Και κάποια στιγμή απλώς ίσως να κουραστεί από όλη αυτήν την υπερπροσπάθεια.

Πρωτότοκο παντρεμένο με μικρότερο: Αυτή η σχέση αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Τα πρωτότοκα μπορούν να μάθουν σε ένα Βενιαμίν τι σημαίνει οργάνωση και σοβαρότητα. Αλλά και ο σύντροφος- Βενιαμίν μπορεί να μάθει στον πρωτότοκο πως στη ζωή χρειάζεται και λίγη διασκέδαση.  

Οι πιο ουδέτεροι συνδυασμοί

Μεσαίο παιδί παντρεμένο με ένα επίσης μεσαίο: Γενικά τα μεσαία παιδιά είναι και τα πιο καλόβολα. Αυτή η σχέση λοιπόν έχει αρκετές πιθανότητες να επιτύχει μια που κανείς δε ζητάει από τον άλλο περισσότερα απ’ όσα μπορεί να του δώσει.

Μεσαίο παιδί παντρεμένο με μικρότερο: Αποτελεί μια χαρά συνδυασμό ιδιαίτερα αν το μεσαίο παιδί είναι ο άντρας και το μικρότερο η γυναίκα. Το μεσαίο παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραχαιδέψει τη σύντροφό του, και εκείνη κανένα πρόβλημα να απολαύσει την προσοχή του.

Τελευταίο παιδί παντρεμένο με επίσης τελευταίο: Εδώ χρειάζεται μια κάποια προσοχή. Τα στερνοπούλια μπορεί να έχουν μάθει να περνούν καλά, αλλά αν δεν προσέξουν θα προκύψει μια σχέση χαοτική, χωρίς καθόλου όρια.

Ο χειρότερος συνδυασμός

Δυο σύντροφοι μοναχοπαίδια: Στη σχέση αυτή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μη θέλει ο ένας να μοιραστεί πράγματα με τον άλλον, οι δύο σύντροφοι να μην κάνουν υποχωρήσεις και να μη θέλει κανείς να παραχωρήσει στον άλλον δικαιώματα που θεωρεί κεκτημένα.


Οι πιο δημοφιλείς σύντροφοι

Σύμφωνα με τον δόκτορα Cane, οι πιο δημοφιλείς σύντροφοι, συνεπώς και με τους πιο ταιριαστούς γάμους είναι:


1. Οι μικρότερες αδελφές δύο ή περισσότερων αγοριών. Επειδή έχουν μάθει από μικρές να ελκύουν την προσοχή και να μεγαλώνουν με τους φίλους των αδελφών τους ξέρουν πώς να γίνονται γοητευτικές αλλά και προσαρμόζονται εύκολα με τις ανδρικές συνήθειες


2.  Τα πρωτότοκα αγόρια από οικογένειες με αγόρια

Είναι συνήθως άντρες προστατευτικοί, γενναιόδωροι και αρκετά τρυφεροί.


 


Σχετικά Άρθρα

Οι 10 χρυσοί κανόνες των ευτυχισμένων ζευγαριών
Οι 10 χρυσοί κανόνες των ευτυχισμένων ζευγαριών, από μια διάσημη κλινική ψυχολόγοΜπορεί να δώσατε αιώνιους όρκους αγάπης αλλά με το πέρασμα ...
Τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται είναι πιο ευτυχισμένα!
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγκαλιές και τα φιλιά, ενισχύουν το δέσιμο μας με το σύντροφό μας. Ωστόσο μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμ...
Η επιλογή συντρόφου καθορίζει το πόσο θα ζήσουμε
Η επιλογή συντρόφου που κάνουμε στη ζωή μας -και κυρίως ο γάμος μας- φαίνεται πώς είναι από τις πιο καθοριστικές αποφάσεις που καλούμαστε να...
7 τρόποι που ο γάμος μας μπορεί να επηρεάσει το μέλλον των παιδιών μας
Είναι αλήθεια ότι η σχέση μας με τον εαυτό μας έχει αντίκτυπο όχι μόνο σ’ εμάς τους ίδιους, αλλά και στους ανθρώπους με τους οποίους συνανασ...
10 πράγματα που έμαθα μετά από 10 χρόνια γάμου!
Ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση...
5 «επιστημονικές» συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο!
Τι κάνουν, και πως λειτουργούν τα ζευγάρια που διατηρούν έναν ευτυχισμένο γάμο; 5 επιστημονικές έρευνες μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους1. Ε...