Ο δεσμός ανάμεσα στη μητέρα και την κόρη είναι μοναδικός! Παράλληλα, όμως, είναι και πολύπλοκος, ανταγωνιστικός, εξαρτημένος, απαιτητικός… και διαρκώς εξελισσόμενος. Αυτά τα καθοριστικά για τη ζωή των δύο γυναικών στάδια αποτυπώνει στο φακό η επαγγελματίας Julia Fullerton-Batten, στη συλλογή της «Μαμάδες & Κόρες». Η ταλαντούχα φωτογράφος πήρε μια σειρά από ξεχωριστά πορτρέτα γυναικών και κοριτσιών, και τα «πάντρεψε» αρμονικά σε μια νέα εικόνα.

«Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να ‘ενορχηστρώσω’ προσεκτικά τις πρωταγωνίστριες, ώστε να διαφανεί η ουσία του συναισθηματικού τους δεσμού», εξηγεί η ίδια σε συνέντευξή της και συνεχίζει: «Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσουν μάνα και κόρη έναν κοινό μικρόκοσμο, μέσα από το στήσιμο της κάθε σκηνής, αναβιώνοντας τις προσωπικές μου αναμνήσεις από τις δικές μου οικογενειακές σχέσεις».

Και η εξέλιξη αυτής της σχέσης ζωής είναι εκπληκτική. «Το μωρό στην αγκαλιά είναι εντελώς ευάλωτο και εξαρτάται απόλυτα από τη μαμά του, ενώ στην αντίπερα όχθη η ίδια η μαμά γίνεται πολύ συχνά εξαρτημένη από την κόρη της, προκειμένου να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές της ανάγκες», προσθέτει.

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες αυτής της μοναδικής σχέσης…