Τα χρόνια περνάνε και η ζωή μάς παίρνει ό,τι αγαπάμε… Συγκινητικά λόγια αγάπης και αλήθειας από μια υπέροχη μαμά στη μονάκριβη κόρη της! Αγαπημένη μου κόρη

Όταν θ’ αρχίσεις να βλέπεις ότι γερνάω, σε παρακαλώ να έχεις υπομονή μαζί μου. Πάνω απ’ όλα, όμως, σου ζητάω να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι περνάω.

Όταν, ενώ μιλάμε, επαναλαμβάνω συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, μη με διακόπτεις λέγοντάς μου: «Πριν από λίγο αυτό είπες πάλι»… απλά άκου με, σε παρακαλώ. Προσπάθησε να θυμηθείς τότε που ήσουν μικρούλι, κι εγώ σου διάβαζα το ίδιο παραμύθι κάθε συνεχόμενο βράδυ μέχρι ν’ αποκοιμηθείς!

Όταν δεν θέλω να κάνω μπάνιο, μη μου θυμώνεις και μη με κάνεις να αισθάνομαι αμήχανα και άβολα. Θυμήσου τότε που ήσουν κοριτσάκι ακόμα κι εγώ έπρεπε να τρέχω από πίσω σου για να μπεις στην μπανιέρα, όταν εσύ έβρισκες χιλιάδες δικαιολογίες για να με αποφύγεις!   

Όταν θα βλέπεις ότι δυσκολεύομαι με μια νέα τεχνολογία, δώσε μου το χρόνο να μάθω, και μη με κοιτάς μ’ αυτό το βλέμμα… Θυμήσου, γλυκιά μου, με πόση επιμονή και υπομονή σού έμαθα να κάνεις τόσα πράγματα, όπως να τρως σωστά, να ντύνεσαι, να χτενίζεις τα μαλλάκια σου και να αντιμετωπίζεις τα ζητήματα της ζωής κάθε μέρα!

Όταν, ενώ μιλάμε, χάνω τη συνέχεια της κουβέντας και ξεχνάω τι λέγαμε, δώσε μου το χρόνο να επανέρθω, και αν δεν μπορώ, σε παρακαλώ μη νευριάζεις μαζί μου και μη με κοροϊδεύεις. Απλά να θυμάσαι πάντα ότι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι να είμαι μαζί σου. Όταν τα γέρικα, κουρασμένα πόδια μου δεν θα μου επιτρέπουν να κινούμαι τόσο γρήγορα όσο παλιότερα, δώσε μου το χέρι σου με τον ίδιο τρόπο που κι εγώ σου έδωσα το δικό μου στα πρώτα σου βήματα!

Όταν έρθουν αυτές οι μέρες, να μη στεναχωριέσαι και να μη νιώθεις θλίψη… απλά να είσαι δίπλα μου και να με καταλαβαίνεις, όσο εγώ θα βαδίζω προς το τέλος της ζωής μου γεμάτη αγάπη. Θα σε ευγνωμονώ και θα σε ευχαριστώ για τα δώρα σου, το χρόνο και τη χαρά που μοιραστήκαμε!

Με ένα μεγάλο χαμόγελο και με μια τεράστια αγκαλιά που είχα πάντα φυλαγμένα για σένα, θέλω απλά να σου πω ότι σ’ αγαπώ… αγαπημένη μου κόρη.

 

Από μια ανώνυμη υπέροχη μαμά.