Ενώ οι γονείς προσπαθούν να περιορίσουν το χρόνο που τα παιδιά τους περνούν μπροστά στην οθόνη, φαίνεται πως θα πρέπει να επανεξετάσουν και τις δικές τους συνήθειες όσον αφορά τα κινητά.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρίας «AVG Technologies», πολλά παιδιά αντιλαμβάνονται τον εθισμό των γονιών τους στα smartphones, κι αυτό είναι κάτι που επηρεάζει πολύ αρνητικά την ψυχολογία τους.

Στη συγκεκριμένη έρευνα πήραν μέρος οικογένειες με παιδιά από 8 έως 15 ετών, από 8 διαφορετικές χώρες του κόσμου, φτάνοντας συνολικά τα 6.117 άτομα.

Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, το 54% των παιδιών θεωρούν ότι οι γονείς τους τσεκάρουν τα κινητά τους πολύ συχνά, ενώ το 32% «νιώθουν ασήμαντα» όταν η προσοχή των γονιών τους αποσπάται από τα smartphones.

Όσο για τους γονείς, το 52% των συμμετεχόντων παραδέχονται ότι όντως τσεκάρουν τα κινητά τους πολύ συχνά, ενώ το 28% θεωρούν ότι δεν αποτελούν καλό παράδειγμα για τα παιδιά τους. Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι η ορθολογική χρήση των smartphones είναι ένας στόχος που αφορά ιδιαίτερα τους γονείς, όχι μόνο ως προς τα παιδιά τους αλλά κυρίως ως προς τους ίδιους!