μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Θεία, η δεύτερη μαμά!

29/09/2017
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Θεία, η δεύτερη μαμά!
Ποτέ δεν πίστευες πως θα αγαπούσες τόσο ένα μωρό που δεν... έχει μεγαλώσει στην κοιλιά σου. Και όμως, το αγαπάς σαν δικό σου. Είναι το ανιψάκι σου, το ομορφότερο δώρο που μπορούσαν να μας κάνουν τ' αδέρφια μας! 

«Θεία είναι η αδερφή της μαμάς. Που μοιάζει με τη μαμά. Που κάνει τις ίδιες γκριμάτσες με τη μαμά. Που είναι σαν μαμά, αλλά και σαν φίλη. Που πάμε μαζί βόλτες, πάμε μαζί για μπάνιο, μας πάει στο θέατρο. Η θεία κοιμάται που μαζί μας, μας προσέχει όταν είμαστε άρρωστοι, μας διαβάζει. Στη θεία εξομολογούμαστε τα πάντα. Πολλοί νομίζουν ότι η θεία είναι η μαμά, γιατί μοιάζουμε κιόλας, αλλά η θεία δεν τους διορθώνει. Γιατί κατά βάθος της αρέσει αυτό, που για λίγο είναι η μαμά που λέγεται θεία».
Αλίκη 5 ετών

Γιατί είναι υπέροχο να είσαι θεία
Μόνο μια θεία μπορεί να αγκαλιάσει σαν μαμά, να κρατήσει μυστικά σαν αδελφή και να είναι διασκεδαστική σαν φίλη.  

Μέσα απ' τα ανίψια σου ανακαλύπτεις ότι είσαι ο πιο ευσυγκίνητος άνθρωπος του κόσμου. Εκείνη η στιγμή που βλέπεις για πρώτη φορά τον μικροσκοπικό σου ανιψάκι, όρθιο στα δυο του πόδια, η πρώτη φορά που σου σκάει ένα ολοδικό σου χαμόγελο, η πρώτη φορά που τρέχει με φόρα κατά πάνω σου επειδή μπήκες σπίτι, θα σε κάνουν να κλάψεις όσο όλες οι ρομαντικές κομεντί του κόσμου μαζί. 

Τα ανίψια σου είναι η πιο κοντινή σου εμπειρία στη μητρότητα. Και η πιο ανώδυνη.

Όταν η μαμά λέει όχι εσύ σα θεία μπορείς να λες πάντα ναι! Μπορείς να αγοράζεις (χωρίς τύψεις) τα πιο άχρηστα πράγματα στον κόσμο, πράγματα που είναι γεγονός πως δε θα αγόραζες ποτέ στα δικά σου παιδιά. 

Η θεία είναι το μόνο άτομο που έχει το δικαίωμα να κουτσομπολεύει» τους γονείς στα παιδιά, αλλά και εκείνη που τους υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία  πόσο τυχερά είναι, που έχουν τόσο καλούς γονείς να τα φροντίζουν. 

Τα χαϊδευτικά και τα παρατσούκλια που δίνουμε στα ανίψια μας, είναι ένας συνδυασμός του σωστού τους ονόματος και του ήχου που κάνει μια καρδιά όταν εκρήγνυται με χαρά.

Τα ανίψια σου, είναι τα μόνα πλάσματα στον κόσμο που αν παραφερθούν, μπορείς να τους υπενθυμίσεις  ποιος θα σε κληρονομήσει κάποτε.

Για το ανίψι σου πάντα είσαι όμορφη, ευγενική και καλή. Το παιδί αυτό αγνοεί ατέλειες που οι υπόλοιποι δε σταματούν να παρατηρούν πάνω σου. 

Το ανιψάκι σου, σου θυμίζει το παιδί που κάποτε ήσουν. Πολλές φορές μάλιστα, καμαρώνεις γιατί διαπιστώνεις το πόσο πολύ σου μοιάζει και γελάς με την καρδιά σου όταν κάνει δικές σου κινήσεις ή μιμείται τη δική σου συμπεριφορά και εμφάνιση.

Οι αναμνήσεις με τα ανίψια σου  είναι ατελείωτες.

Τα ανίψια φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά

Η θεία μπορεί να κάνει με τα ανίψια της, όλα όσα έκανε σαν παιδί,  αλλά και όσα θα ήθελε να έχει κάνει.

Τα ανίψια σου είναι η καλύτερη πρόβα για τη μητρότητα. Αν τα αδέρφια σου κάνουν παιδιά πριν από σένα, σου χαρίζουν το πλεονέκτημα να παρακολουθήσεις την εμπειρία σου και να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στη μητρότητα. Με λίγα λόγια, είναι η καλύτερη προπόνηση και η πιο ρεαλιστική «απεικόνιση» του να έχεις παιδιά.

Ο ρόλος της θείας σε κάνει να νιώθεις σημαντική. Το χαμόγελο του είναι η ανταμοιβή της αγάπης σου. Η αγάπη σας δε μοιάζει με καμία άλλη και είναι αναντικατάστατη.

Για όλα αυτά σε αγαπώ. Και μπορεί να μην έχω την δια βίου ευθύνη για το μεγάλωμα σου, έχω όμως την δια βίου ευθύνη για το χαμόγελο σου.

Και όταν κάνω τα δικά μου παιδιά ακόμα θα σ' αγαπώ, γιατί μια καρδιά μπορεί να χωρέσει....πολλές αγάπες.


Σχετικά Άρθρα

Χριστούγεννα: Πώς να περάσουμε αληθινά όμορφες γιορτές
Ποιος δεν θα ήθελε να περάσει ευτυχισμένα Χριστούγεννα, γεμάτα γαλήνη, χαρά και υπέροχες αναμνήσεις; Γιατί όμως είναι τόσο δύσκολο να συμβεί...
«Το ότι είμαι μαμά και έχω οικογένεια δε σημαίνει ότι δε νιώθω... μοναξιά»
Γιατί οι μαμάδες μπερδεύουν τα ονόματα των παιδιών τους;
Μήπως ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των μαμάδων που μπερδεύετε τα ονόματα των παιδιών σας; Αν ναι, μην ανησυχείτε: Δεν πάσχετε από πρόωρο ...
Φωτογραφίες: Πόσο απομονωμένη είναι η ζωή μας;
Σε μια εποχή που η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο του εργασιακού και κοινωνικού μας χώρου αλλά και του ίδιου μας του σπιτι...
Πόσο κινδυνεύει ο θεσμός της Ελληνικής οικογένειας;
Ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλάζουν. Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της συνεχιζόμε...
Τα μυστικά των ευτυχισμένων οικογενειών!
Δεν υπάρχει οικογένεια που να είναι τέλεια, όπως και δεν υπάρχει καμία οικογένεια που να είναι ευτυχισμένη 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν όμως ο...