μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | σχέσεις | ομορφιά |

10 λάθη που μπορεί να οδηγήσουν τα ζευγάρια σε διαζύγιο

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη |  σχολιάστε
10 λάθη που μπορεί να οδηγήσουν τα ζευγάρια σε διαζύγιο
Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ο γάμος είναι μια εύκολη υπόθεση. Η ευτυχία, όμως, είναι εφικτή, και αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε!

Όταν δύο άνθρωποι αποφασίζουν να ενώσουν τα δεσμά τους και να συνεχίσουν μαζί τα ταξίδι της ζωής, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις, που πολλές φορές μπορεί να ξεπερνούν και τις αντοχές τους. Η συμβίωση προϋποθέτει καθημερινή προσπάθεια και δεν είναι καθόλου κακό, μέσα στη συνεχή μας εσωτερική αναζήτηση, να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να τα χρησιμοποιούμε για να βελτιωθούμε. Όταν αυτό αποτελεί κοινό στόχο, τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Να μερικά από τα πιο συχνά «φάουλ» που καταγράφονται στο γήπεδο των σχέσεων: 

1. Δεν «δουλεύετε» τη σχέση σας

Θεωρείται κάτι δεδομένο, αλλά είναι πολλά τα ζευγάρια που παλεύουν να βρουν το χρόνο να «δουλέψουν» τη σχέση τους. Όταν βγαίνουμε ραντεβού, επενδύουμε τόσα πολλά στη σχέση μας, και μετά παντρευόμαστε και η ζωή μας πλέον βρίσκει το δρόμο της. Είμαστε υπεραπασχολημένοι με τις υποχρεώσεις της δουλειάς και τη φροντίδα των παιδιών, θεωρώντας ότι ο σύντροφός μας μπορεί να περιμένει. Όμως, οι σχέσεις απαιτούν δουλειά. Είναι κάτι σαν το αυτοκίνητο: Για να μπορεί να κινείται, χρειάζεται καύσιμο αλλά και σέρβις. Έτσι και η σχέση μας έχει ανάγκη από συστηματική συντήρηση προκειμένου να διαρκέσει.

2. Δεν περνάτε χρόνο μαζί

Το να μη μοιράζεστε ποιοτικό -αν όχι ποσοτικό- χρόνο με το σύντροφό σας, ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε αποκομμένοι και απόμακροι. Αυτή η μοναχικότητα είναι ικανή να γιγαντωθεί ανεξέλεγκτα. Μην την αφήσετε!

3. Αλλάζουν οι προτεραιότητές σας

Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι η αλλαγή στις προτεραιότητες του ενός στο ζευγάρι μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο: «Οι άνθρωποι μεγαλώνουν και αλλάζουν. Μερικές φορές το κάνουν παράλληλα προς την ίδια κατεύθυνση, και άλλες πάλι όχι». Η πρόκληση στα ζευγάρια υφίσταται όταν οι εκάστοτε αλλαγές κρίνονται ως μη αποδεκτές από τη μία πλευρά.

4. Δεν είστε ειλικρινείς μεταξύ σας

Για πολλά ζευγάρια, η έννοια της εμπιστοσύνης αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχτισαν το γάμο τους. Για κάποια άλλα, ακόμα και η αποσιώπηση ορισμένων πληροφοριών εκλαμβάνεται ως ανειλικρίνεια. Αν κάνετε πράγματι κάτι που θα απειλήσει την εμπιστοσύνη που σας έχει ο σύντροφός σας, τότε ίσως και να ρισκάρετε όντως να τον χάσετε.   

5. Δείχνετε οικονομική «αδιαφορία»

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το να είναι κανείς απρόσεκτος με τα έξοδα ή αμελής απέναντι στο οικογενειακό οικονομικό πλάνο είναι πιθανό να απειλήσει τη μακροβιότητα της σχέσης του. Τα οικονομικά προβλήματα είναι ικανά να προκαλέσουν και εσωτερικά ρήγματα. 

6. Υποτιμάτε τις ανάγκες του συντρόφου σας

Σχετική δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι δείχνοντας αδιαφορία για τις ανάγκες που έχει το έτερον σας ήμισυ, και απαξιώνοντας το γεγονός ότι για εκείνον κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από ό,τι για εσάς, διαμορφώνεται ένα κλίμα κάθε άλλο παρά θετικό στο γάμο σας.

7. Έχετε τεταμένες σχέσεις με τα πεθερικά σας

Όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα, όταν ένας άντρας διατηρεί καλές σχέσεις με τους γονείς της συντρόφου του, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να κρατάει το γάμο του δυνατό. Ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτό που συμβαίνει με τις γυναίκες, που είναι ακριβώς το αντίθετο!

8. Δεν έχετε τη δική σας ταυτότητα

Οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι το να μην έχετε τα δικά σας ενδιαφέροντα, κοινώς να μην έχετε και προσωπική ζωή έξω από το γάμο σας, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας όχι και τόσο υγιούς σχέσης. Το να μην αισθάνεστε γεμάτοι κάνοντας πράγματα χωρίς το σύντροφό σας, αποτελεί σημάδι στείρας εξάρτησης, που μόνο κακό μπορεί να σας κάνει.

9. Η επικοινωνία σας είναι… φτωχή

Σύμφωνα με την επιστήμη της Ψυχολογίας, η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα σε ένα γάμο ενδέχεται να αποτελέσει την ταφόπλακά του. Τα ζευγάρια συχνά αγωνίζονται να επιτύχουν τη λεγόμενη «κατανόηση» μεταξύ τους, και μάλιστα πολλές φορές αποτυγχάνουν παταγωδώς στην εξασφάλιση μιας λειτουργικής καθημερινής επαφής.

10. Υστερείτε σε αφοσίωση

Όπως δημοσιεύεται σε πρόσφατη έρευνα στην επιστημονική επιθεώρηση «National Fatherhood Initiative», ο βαθμός στον οποίο δύο σύντροφοι είναι αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση του γάμου τους. Το 73% των ζευγαριών δηλώνει ότι η έλλειψη αφοσίωσης αποτελεί το βασικό λόγο ενός διαζυγίου. Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες εύχονταν με σθένος μακάρι οι ίδιοι ή οι σύντροφοί τους να προσπαθούσαν περισσότερο για να σώσουν το γάμο τους!

5 τρόποι να προστατέψετε το γάμο σας από την απιστία
Το να είστε παντρεμένοι με τον άνθρωπο των ονείρων σας είναι υπέροχο. Νιώθετε πολύ τυχεροί που τον έχετε και πολύ ευτυχισμένοι. Συχνά, όμως,...
Η επιλογή συντρόφου καθορίζει το πόσο θα ζήσουμε
Οι σχέσεις που κάνουμε στη ζωή μας -και κυρίως ο γάμος μας- φαίνεται πώς είναι από τις πιο καθοριστικές αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε,...
Γιατί αυξήθηκαν τα διαζύγια στην Ελλάδα;
Όλοι υποψιαζόμαστε γιατί αυξήθηκαν τα διαζύγια και τώρα η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ  έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες μας!
Κι όμως, το σεξ δεν είναι το σημαντικότερο σε μια σχέση!
Ο αστικός μύθος ότι το σεξ αλλά και αγάπη είναι τα δυο πιο δυνατά ατού μια επιτυχημένης σχέσης, τώρα καταρρίπτεται από τους επιστήμονες.&nbs...
Μένουμε μαζί για... χάρη των παιδιών!
Κάποιες σχέσεις είναι δυνατές και αντέχουν στον χρόνο, και κάποιες άλλες όμως όχι. Άραγε, τι πρέπει να συμβεί όταν η σχέση κλονίζεται και υπ...
Μπαμπάδες: 6 πράγματα που οι μαμάδες θα ήθελαν να γνωρίζετε!
Παρόλο που οι άντρες ομολογουμένως έχουν πλέον ενεργό ρόλο τόσο στην εγκυμοσύνη της γυναίκας τους όσο και στα ζητήματα ανατροφής των παιδιών...

Q&A
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...
Έχω ένα αγοράκι 9 μηνών και ακόμη δεν κοιμάται καλά. Κατά τη διάρκεια της μέρας κοιμάται μόνο ένα μισάωρο στις 11.00 το πρωί και ένα στις 3....
Καλησπέρα έχω ένα γιο 5 1/2 μηνών έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία γυρνάει το κεφάλι δεξιά και αριστερά σαν να ενθουσιάζεται. Επίσης καμία φορ...Gallery
imommy small left arrow
imommy small right arrow
Απρ     26
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού
comments powered by Disqus