«Eίναι κάτι στιγμές που μένουν χαραγμένες μέσα μου με τα πιο έντονα χρώματα… είναι κάποιες αναμνήσεις που δικαιολογούν απόλυτα αυτό που μου είχε πει κάποια στιγμή μία φίλη μου «Όταν έγινα μάνα ανακάλυψα τη δύναμη, την ευαισθησία, την ίδια την ύπαρξή μου…».  Έτσι κι εγώ, όταν θυμάμαι στιγμές από τότε που η κόρη μου ήταν ακόμη μωρό, όταν «μιλούσαμε» με τα μάτια, με το ένστικτο, με τα αγγίγματα, με τις καρδιές ενωμένες,  με πιάνει μια συγκίνηση απίστευτη. Όπως τότε που η κόρη μου, λίγων μηνών μονάχα ακόμη, προσπαθούσε να δαγκώσει απαλά το μάγουλό μου, σαν να είχε μόλις ανακαλύψει μια πρωτόγνωρη απόλαυση και μου την προσέφερε και μένα τόσο απλόχερα και μοναδικά…»
Αλήθεια, υπάρχει μητέρα που δεν κρατά βαθιά φυλαγμένες μέσα της σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό, σαν τον πιο  μεγάλο πλούτο, τις αναμνήσεις από τη μωρουδιακή ηλικία του παιδιού της; Τότε που ξεδιπλώνεται με τον πιο μαγικό τρόπο η αρχέγονη λειτουργία του δεσμού ανάμεσα στη μάνα και το σπλάχνο της. Τότε που το μωρό στρέφεται, σαν μαγνήτης, από ένστικτο και μόνο, από την πιο βαθιά, την πιο αγνή ανάγκη της ανθρώπινης φύσης προς μία και μοναδική κατεύθυνση, προς μία και μοναδική αγκαλιά, προς τη μητέρα του.
Και χωρίς να έχει λόγο ακόμη, χωρίς να έχει ακόμη τρόπους και μέσα ξεκάθαρης και στοχευμένης έκφρασης και επικοινωνίας, καταφέρνει μόνο με τη δύναμη της αίσθησης, μόνο με την ζεστασιά της επαφής, το βλέμμα, το χαμόγελο, το κλάμα, το λυγμό, την ανάσα, το άπλωμα των μικρών χεριών του, να δώσει το μήνυμα που είναι πάντα το ίδιο, από κάθε νέα ζωή, προς την γυναίκα που την έφερε στον κόσμο. «Σ’ ευχαριστώ που με έφερες στην αγκαλιά σου, στην αγάπη σου, στη  ζωή… σ’ αγαπώ μαμά»
«Σ’ ευχαριστώ που με έκανες μάνα», απαντά εκείνη… ..
Την Κυριακή, στη γιορτή της μητέρας ας θυμίσουμε όλοι στη δική μας μητέρα πόσο σημαντική είναι για μας….

…Αν και το ξέρει ήδη, από την πρώτη μέρα που μας κράτησε ζεστά στην  αγκαλιά της, τη μοναδική αγκαλιά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ….

Ας πούμε όλοι «Χρόνια Πολλά μαμά, σ’ αγαπώ πολύ» με αυτό το υπέροχο βίντεο της Pampers που ξεχειλίζει από συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας και ευγνωμοσύνης για το σημαντικότερο πλάσμα της ζωή μας… την μαμά μας!