Μέχρι στιγμής, το 2015 έχει αποδειχθεί η χρονιά των διάσημων χωρισμών. Οι σταρ υποβάλλουν αιτήσεις διαζυγίων ο ένας μετά τον άλλον εν μία νυκτί, λες και είναι συνεννοημένοι όλοι μαζί να μας καταστρέψουν το όνειρο.

Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι διάσημοι γάμοι δεν αποτελούν και το Νο 1 παράδειγμα προς μίμηση για να ακολουθήσουμε στη ζωή μας, αλλά υπήρχε κάτι σε όλα αυτά τα ζευγάρια του Χόλιγουντ που φάνταζε αληθινό και ζωντανό.

Π.χ. ο Μπεν Άφλεκ και η Τζένιφερ Γκάρνερ: Ήταν ο άντρας που άφησε την εκρηκτική Τζένιφερ Λόπεζ για τα μάτια της απλής, αμακιγιάριστης, απροβλημάτιστης μαμάς της διπλανής πόρτας, κι αυτό μας έκανε να τον αγαπήσουμε περισσότερο.

Ή η Γκουέν Στεφάνι, που κατάφερνε να είναι τέλεια σε όλα – ακόμα και να θηλάζει στο βουνό, διατηρώντας ένα γάμο που μετρούσε 14 χρόνια. Μάλιστα, είχε παραδεχτεί ότι ο γάμος απαιτεί σκληρή δουλειά και αφοσίωση, και δεν είναι όλα πάντα ρόδινα.

Θα μου πείτε: Γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα ειδύλλια των σταρ, οι γάμοι τους ή τα διαζύγιά τους; Αυτοί παντρεύονται και χωρίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα απ’ ό,τι μαλώνουν τα παιδιά στο σπίτι για ένα παιχνίδι. Και θα συμφωνήσω μαζί σας. Απλά, αναρωτιέμαι: Αν δεν τα καταφέρνουν οι διάσημοι (έχοντας λυμένα τα βασικά προβλήματα για τα οποία συνήθως μαλώνουν τα «κανονικά» ζευγάρια, όπως η δουλειά, τα χρήματα και η ανατροφή των παιδιών, τι ελπίδες έχουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί»; Υπάρχει, άραγε, κανείς σ’ αυτό τον πλανήτη που να είναι απόλυτα ειλικρινής για το γάμο του;

Βλέπουμε συχνά στα social media γνωστά μας ζευγάρια να ποστάρουν φωτογραφίες από την αξιοζήλευτη οικογενειακή τους ζωή, ποιος όμως γνωρίζει τι συμβαίνει όντως στο σπίτι τους όταν κλείνει η πόρτα; Ίσως τελικά όλοι μας, διάσημοι και μη, να έχουμε δύο διαφορετικές «αλήθειες» για το γάμο μας: μία αυτή που παρουσιάζουμε στον κόσμο, και μία αυτή που ζούμε πραγματικά.

Όπως εξηγεί η συγγραφέας, μπλόγκερ και πρόσφατα διαζευγμένη Monica Bielanko, «αρχίζουμε να υποδυόμαστε ένα ρόλο και να τον πιστεύουμε σιγά-σιγά, αντί να επικεντρωθούμε σ’ όσα πραγματικά συμβαίνουν στη σχέση μας, βλέποντάς την από έξω προς τα μέσα. Αρχίζουμε να μπερδεύουμε την αλήθεια με το ψέμα, κι έτσι γινόμαστε ο ανύπαρκτος χαρακτήρας που παρουσιάζουμε στους άλλους, πέφτοντας στη δική μας παγίδα. Συνέβη σε μένα, και το βλέπω να συμβαίνει και στους γύρω μου…».

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, συμβαίνει και στους celebrities, και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Είναι όμως εξίσου καταστροφικό να προσποιείσαι ότι όλα είναι μέλι-γάλα, όχι μόνο σε ζευγάρια όπως της Γκουέν και της Τζένιφερ και όποιου άλλου διάσημου πρόκειται να υποβάλει στο μέλλον αίτηση διαζυγίου, αλλά και σε όλους εμάς που πολύ συχνά κρίνουμε (άδικα) τις δικές μας σχέσεις σύμφωνα με την (ψευδή) εικόνα των άλλων σχέσεων.

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να έχουμε πάντα υπόψη μας τις δύο παρακάτω βασικές παραμέτρους σχετικά με τον ευτυχισμένο γάμο:

1. Ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε είναι να αγνοούμε όλους τους άλλους γύρω μας.

2. Όλοι λίγο-πολύ έχουν τα θέματά τους (με τη διαφορά ότι κάποιοι καταφέρνουν να τ’ αντιμετωπίζουν και κάποιοι άλλοι όχι).

Και να μην ξεχνάτε ποτέ ότι ούτε οι νταντάδες ούτε οι υπηρέτριες ούτε κανενός άλλου είδους προσωπικό είναι ικανό να κάνει πραγματικότητα το υποτιθέμενο όνειρο – τουλάχιστον όχι έτσι όπως θέλουν να μας το παρουσιάζουν στο Χόλιγουντ! Δεν συμφωνείτε; (photo: Visual)