μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | σχέσεις | ομορφιά |

Για ποιους λόγους τα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια;

Από: Eλένη Χαδιαράκου | 
Για ποιους λόγους τα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια;
Νέα έρευνα μας αποκαλύπτει, ποιοι είναι οι λόγοι που τα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια

Έρευνα, που πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία με έπιπλα κρεβατοκάμαρας Bensons for Beds, εξέτασε τις συνήθειες ύπνου 2.000 ζευγαριών στη Βρετανία.

Οι ειδικοί, που επεξεργάστηκαν τα ευρήματα, κατέληξαν ότι οι λόγοι που δεν κοιμούνται τα ζευγάρια μαζί, είναι πολλοί. Τα έντονα ωράρια της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την ύπαρξη παιδιών στην οικογένεια, είναι από τους κύριους λόγος που «χωρίζουν» το ζευγάρι στον ύπνο.

Οι γονείς με μικρά παιδιά μοιράζονται το διπλό κρεβάτι με τα παιδιά τους, πέντε φορές τον μήνα κατά μέσο όρο.

Ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες απάντησε ότι αλλάζει κρεβάτι λόγω ροχαλητού (είτε γιατί ροχαλίζει ο ίδιος και δεν θέλει να ενοχλήσει τον άλλον, είτε γιατί ο άλλος ροχαλίζει κι εκείνος απλά δεν μπορεί να αποκοιμηθε)ί.

Δύο στους δέκα είπαν ότι ο (ή) σύντροφός τους αποκοιμιέται στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και, τελικά, κοιμάται εκεί όλη νύχτα ή πάει στο κρεβάτι ξημερώματα.

Επιπλέον το 14% των συμμετεχόντων στην έρευνα είπε ότι ξυπνάει ξημερώματα για να πάει στη δουλειά και ότι δεν θέλει να ξυπνάει τον σύντροφό του από τόσο νωρίς.

Τέλος, ένα 60% παραδέχτηκε ότι κοιμάται αλλού, απλά γιατί κοιμάται καλύτερα και το προτιμάει έτσι.

Βέβαια υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 38% (τέσσερις στους δέκα) που κοιμάται σε χωριστά κρεβάτια, λόγω προβλημάτων στη μεταξύ τους σχέση. 

Όποιος πάντως κι αν είναι ο λόγος, ο ύπνος σε ξεχωριστά κρεβάτια μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στο ζευγάρι.

Ένας στους δέκα είπε ότι αυτή η προσωρινή απομάκρυνση έχει προκαλέσει προβλήματα στη σχέση του, σε επίπεδο ερωτικό και όχι μόνο

Τρεις στους δέκα (ποσοστό 28%) υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση από το κρεβάτι ευθύνεται για την κοινή αποχή από το σεξ...

ενώ τρεις στους δέκα (ποσοστό 31%) παραδέχονται ότι δεν το έχουν πει σε φίλους ότι κοιμούνται χωριστά στον ύπνο."

Πηγή: Independent

Σχετικά Άρθρα

Η στέρηση ύπνου για τις μαμάδες, είναι πολύ πιο σοβαρή απ
Η στέρηση ύπνου της  μητρότητας είναι πολύ πιο σοβαρή απ' ότι νομίζουμε και αυτό μας το επιβεβαιώνει και μια νέα σοβαρή επιστημονική έρ...
Το σεξ μας εξασφαλίζει... όνειρα γλυκά!
Ξέρετε πως το σεξ, εκτός από απολαυστικό αποτελεί και το καλύτερο «φάρμακο» κατά της αυπνίας;
Εικόνες χωρίς ρετούς:Το μεγαλείο την μητρότητας σε μια τρυφερή φωτογράφιση!
Πόσο... γυμνή προτιμάτε την αλήθεια; Τολμάτε να "απαντήσετε" όπως η Melanie; Η Melanie Varney, από το Βανκούβερ του Καναδά, και ο σύζυγ...
Τι προσφέρει το στοματικό σεξ στις γυναίκες;
Αν για κάποιες γυναίκες το στοματικό σεξ να αποτελεί θέμα ταμπού, τώρα η επιστήμη έρχεται να διαψεύσει τις απόψεις τους αυτές.
Πόσο περισσότερο ύπνο χρειάζονται οι γυναίκες από τους άντρες;
Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες σήμερα αντιμετωπίζουν περισσότερες προκλήσεις από ποτέ: Καριέρα, οικογένεια, προσωπικός χρόνος και όχι μόνο ...
Γιατί η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τόσο τις γυναίκες;
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ντιουκ στη Βόρεια Καρολίνα, η αϋπνία φαίνεται πως επηρεάζει πολύ π...