μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Μαμά μετά τα 30; Αυτά είναι τα καλά νέα!

15/12/2017
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Μαμά μετά τα 30; Αυτά είναι τα καλά νέα!

Κι όμως αν ανήκετε στις γυναίκες που αποφάσισαν να γίνουν μαμάδες μετά τα 30, τα νέα είναι πολύ καλά! 

Όλες οι γυναίκες πλέον καθυστερούν το ραντεβού τους με τον πελαργό, είτε λόγω καριέρας είτε άλλων παραγόντων. Αν ανήκετε στις γυναίκες που έχουν φτάσει τα 30, αλλά δεν έχουν ακόμη σκεφτεί τη μητρότητα μην ανησυχείτε: Τα νέα είναι καλά, μια που σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες που περιμένουν να φτάσουν τα τα 30 και μετά παίρνουν την απόφαση να κάνουν παιδί, είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο.

Η συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιήθηκε από το University of Coimbra της Πορτογαλίας και για τις ανάγκες της μετρήθηκαν στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2004 και 2013.

Οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που γέννησαν το πρώτο τους παιδί σε μια ώριμη ηλικία, έχουν πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο σε σχέση με εκείνες που απέκτησαν παιδί σε νεαρή ηλικία.

Σύμφωνα ωστόσο με τους υπεύθυνους της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Public Health, η μακροζωία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που την επηρεάζουν.


Σχετικά Άρθρα

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να γίνει μια γυναίκα μητέρα
Υπάρχει «κατάλληλη» ηλικία για να γίνει μια γυναίκα μητέρα;Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφό...
Ζούνε περισσότερο οι γυναίκες που κάνουν παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία
Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Public Health, η ηλικία που μια γυναίκα...
Οι παντρεμένες 40άρες κάνουν το καλύτερο σεξ!
Κι όμως οι παντρεμένες 40αρες αποδεικνύονται οι καλύτεροι μαέστροι στο σεξ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Telegraph!