Πόσο αποτελεσματικός είναι ο κορσές προκειμένου να καλυφτούν τα παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης Μία από τις λύσεις που αναζητούν οι πρόσφατες μανούλες, προκειμένου να «μαζέψουν» την κοιλιά είναι ο κορσές. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές, από μεγάλο κορσέ μέχρι και ζώνη, ανάλογα με το τι ταιριάζει και βολεύει την κάθε γυναίκα.

Πόσο αποτελεσματικός είναι ο κορσές;

Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε ότι κανένα αποτέλεσμα δεν είναι εφικτό τον πρώτο καιρό μετά τη γέννα, μια που οι ορμόνες δεν επιτρέπουν στη γυναίκα να δει μεγάλες αλλαγές στο σώμα της για ένα περίπου εξάμηνο. Άρα, καλό θα ήταν να μην περιμένουμε θαύματα από την αρχή.   Μετά από αυτό το διάστημα, όταν το σώμα αρχίσει να χάνει και υγρά και να «ξεφουσκώνει», ένας κορσές συμπίεσης όπως αυτοί που κυκλοφορούν στην αγορά, βοηθούν τη νέα μαμά να επιταχύνει την απώλεια νερού που υπάρχει στο σώμα της, μέσα από τη συμπίεση των κοιλιακών ιστών και την ενίσχυση της διαδικασίας απέκκρισης.

Σε γενικές πάντως γραμμές οι κορσέδες προσφέρουν

Σταθεροποίηση των αρθρώσεων που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν χαλαρώσει. Βοηθούν τους κοιλιακούς μυς να επουλωθούν στη σωστή θέση, έπειτα από τη μεγάλη αλλαγή που δέχτηκαν στην κύηση. Προσφέρουν στήριξη στη μέση και μείωση της καταπόνησης των συνδέσμων, ενώ βοηθάνε και στην ευθυγράμμιση του σώματός.  Βοηθούν την επαναφορά των εσωτερικών οργάνων στην αρχική τους θέση. Προσφέρουν στήριξη και βοήθεια επαναφοράς των κοιλιακών μυών που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν διαταθεί. Βοηθούν στην αποφυγή χαλάρωσης της κοιλιάς. Βελτιώνουν τη στάση του σώματος. Επαναφέρουν τη σπονδυλικής στήλη στην αρχική της θέση που έχει υποστεί κύρτωση. Ανακουφίζουν από τους πόνους της πλάτης, της μέσης και της λεκάνης.