Με μία ζεστή και γεμάτη κέφι εκδήλωση, που είχε έντονα εορταστικό «άρωμα» ολοκληρώθηκε ο γλυκός θεσμός της ΓΙΩΤΗΣ για το «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε 2017», που έγινε αισίως 2 ετών!  
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δειπνοσοφιστήριον School of Gastronomy, οι 10 φιναλίστ «ζαχαρόπλασαν» ευφάνταστα και νόστιμα, σπιτικά γλυκά, πάνω σε δικές τους συνταγές με αγαπημένα προϊόντα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Κριτές των δημιουργιών τους ήταν η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου, ο εμπνευσμένος food stylist Μιχαήλ Αθανασίου και η Δρ. Ευαγγελία Καρβέλα, του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της ΓΙΩΤΗΣ. Την εκδήλωσε παρουσίασε η Νόνη Δούνια.
Και οι 10 δημιουργίες των φιναλίστ του διαγωνισμού ήταν εντυπωσιακές και ιδιαίτερα γευστικές. Από αυτές, την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Σαρλότ Σοκολάτας με Σπιτικά Σαβaγιάρ & Αλατισμένη Καραμέλα Γάλακτος της Μαργαρίτας Γκέκτση. Στη δεύτερη θέση αναδείχτηκε η Τούρτα Λουλούδι της Γεωργίας Χωραφά και στην τρίτη η Manarola (Cingue Terre) του Γιώργου Περσελή. Οι τρεις πρώτοι νικητές έλαβαν ως έπαθλο το «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε» και επιταγή 1.000 ευρώ ο καθένας, ενώ οι υπόλοιποι 7 διαγωνιζόμενοι  έλαβαν από μία επιταγή των 400 ευρώ.
Η πρωτοβουλία «Ζαχαροπλάθουμε» είναι ένα «γλυκό κίνημα» που στόχο έχει να εμπνεύσει το κοινό για το πώς μπορεί να αξιοποιεί τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα σε συνδυασμό με άλλα απλά υλικά, προσφέροντας στο καθημερινό τραπέζι τη χαρά ενός σπιτικού, νόστιμου γλυκού, με σίγουρη επιτυχία και σίγουρη οικονομία!
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζαχαροπλάθουμε» λειτουργεί το site www.jotis-zacharoplathoume.gr, με συνταγές, συμβουλές ζαχαροπλαστικής, μεγάλους διαγωνισμούς. Παράλληλα, πραγματοποιούνται πολλές άλλες δράσεις, όπως ενέργειες στα καταστήματα τροφίμων, το «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε», όπως και ενέργειες Εταιρικής Kοινωνικής Υπευθυνότητας.