Το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ, ένα άγνωστο κείμενο του Μ. Καραγάτση, το βιβλίο «Πού οδηγεί η Γερμανία την Ελλάδα και την Ευρώπη», το πρώτο τεύχος του θρυλικού κόμικς «Ρόυ Ρέης» και ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο.

«Πώς γράφεται ένα μυθιστόρημα»

Ενα άγνωστο κείμενο του Μ. Καραγάτση φέρνουν στο φως «ΤΑ ΝΕΑ».

75 χρόνια μετά τη μοναδική δημοσίευσή του το κείμενο του συγγραφέα του «Γιούγκερμαν» αποκαλύπτει τα μυστικά της γραφής του.

Ως πραγματική αποκάλυψη θα χαρακτήριζε κανείς την ανεύρεση του κειμένου αυτού, του Μ. Καραγάτση στο περιοδικό «Ορίζοντες» πριν από 75 χρόνια, χωρίς να έχει περιληφθεί σε ένα βιβλίο του σε σχέση με όσα είδαν το φως μετά τον θάνατό του τον Σεπτέμβριο του 1960. Μένει κατάπληκτος κανείς με τη φρεσκάδα του και κυρίως με την αποστασιοποίηση του δημιουργού τού «Συνταγματάρχη Λιάπκιν» μεσούσης της Κατοχής – όπως όλοι οι Ελληνες οδυνηρά τη ζούσε στο πετσί του και ο ίδιος –, να προβληματίζεται και να αγωνιά για ένα καθαρά αισθητικής τάξεως θέμα. Ενας προβληματισμός τόσο ζωντανός ώστε να τον αισθάνεσαι πραγματικά αξεπέραστο στη συνάντησή του με τον προβληματισμό, πάνω στο ίδιο ακριβώς θέμα, τεσσάρων σύγχρονων δημιουργών όπως είναι ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Χρήστος Χωμενίδης με τα γραμμένα ειδικά για τη σημερινή έκδοση κείμενά τους.

Προλογίζει ο Μανώλης Πιμπλής, ενώ το επίμετρο της έκδοσης επιμελείται ο Θανάσης Θ. Νιάρχος.

Μαζί,

«Πού οδηγεί η Γερμανία την Ελλάδα και την Ευρώπη»

Το αποκαλυπτικό βιβλίο του Γεώργιου Π. Μαλούχου για τη γερμανική πολιτική, το χρονικό της κρίσης και την επόμενη μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη

· Τι σημαίνουν για την Ελλάδα οι εξελίξεις στο Βερολίνο

· Πόσο ισχυρή είναι η Ανγκελα Μέρκελ;

· Ποια είναι η αληθινή ιστορία του κοινού νομίσματος;

· Πόσο ωφελήθηκε η Γερμανία από την κρίση;

· Ερχεται η Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων»;

Από την ημέρα που το βιβλίο αυτό εκδόθηκε για πρώτη φορά στην αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, μια βασική συνθήκη έχει εκπληρωθεί στην πάλαι ποτέ κοινότητα «ισότιμων» κρατών της Ευρώπης: η ισχύς, οικονομική, πολιτική και, κατ’ ουσίαν και θεσμική, έχει συγκεντρωθεί συντριπτικά στο Βερολίνο – η θεσμική ισχύς παραμένει στις Βρυξέλλες, όπου όμως η επιρροή της Γερμανίας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα είναι περίπου απόλυτη. Η συνισταμένη όλων αυτών των ετών δικαίως συμπυκνώνεται στον όρο γερμανική Ευρώπη. Ηδη πριν από επτά χρόνια το βιβλίο αυτό επιχείρησε τη χαρτογράφηση αυτής της πορείας, η οποία υπή