News

Με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο όγδοος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο και το γαστρονομικό περιοδικό «Γευσιγνώστης»

16/03/2018
Με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο όγδοος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο και το γαστρονομικό περιοδικό «Γευσιγνώστης»

Το κορυφαίο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς δωρεάν με «Το Βήμα της Κυριακής».  

Για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα  το οκτάτομο έργο, «Η Ιστορία της Φιλοσοφίας» του μεγάλου ιταλού διανοητή, Ουμπέρτο Εκο.

Ενα έργο σύγχρονο και κατανοητό για όλους, κόσμημα για τη βιβλιοθήκη, σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, ο όγδοος τόμος, «20ός αιώνας: Φιλοσοφίες και επιστήμες».

Τα ερωτήματα από τα οποία πηγάζει ο φιλοσοφικός στοχασμός είναι απλά και αφορούν τους πάντες. «Ο καθένας από μας θέτει στη διάρκεια του βίου του φιλοσοφικά ερωτήματα, του τύπου, "ποιος είμαι;", "υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;"» έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Ουμπέρτο Εκο στην εφημερίδα «La Reppublica». Η συζήτησή αφορούσε μία από τις τελευταίες μεγάλες εργασίες του ιταλού συγγραφέα και διανοουμένου: την επιστημονική επιμέλεια (από κοινού με τον Ρικάρντο Φεντρίγκα) της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας», ενός πολύτομου και πολύτιμου έργου που κυκλοφόρησε με την ιταλική εφημερίδα και κυριολεκτικά συνάρπασε τους γείτονες.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι, όχι μόνο στη φιλοσοφική σκέψη, αλλά και στην ιστορία των ιδεών, των τεχνών και των επιστημών. Η «Ιστορία της Φιλοσοφίας» είναι ένα ασυνήθιστο και σύνθετο εγχείρημα. Και είναι έτσι σχεδιασμένο και γραμμένο, με ένα ύφος σύγχρονο και καθαρό, ώστε να απευθύνεται σε όλους.

«Στην πραγματικότητα, ανέκαθεν ονειρευόμουν να γράψω μια ιστορία της φιλοσοφίας, αλλά ήξερα ότι θα έπρεπε να είναι κάτι ευρύτερο, να εξετάζει το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Δεν σταματήσαμε στη φιλοσοφία, αλλά προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε την κοινωνία στο σύνολό της, εξηγούσε τότε ο Ουμπέρτο Εκο. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα και τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, διασχίζει τη μεσαιωνική και μοντέρνα Ιστορία και καταλήγει στον 20ό αιώνα.

Μαζί,

Γευσιγνώστης





Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγητό!
Ο «Γευσιγνώστης» Μαρτίου είναι αφιερωμένος στο Πάσχα και την Ανοιξη.

Στο τεύχος που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Μαρτίου με το «ΒΗΜΑ» στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι και μαγειρεύουμε με τα προϊόντα της άνοιξης.
Επίσης:
- Πρωτότυπες συνταγές για μπακαλιάρο. Με κουρκούτι για τους παραδοσιακούς, πλακί με πικρά χόρτα ή γιουβαρλάκια για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό.
- Τα νηστίσιμα της Μεγάλης Εβδομάδας.
Και
- Βήμα-βήμα η επανάσταση του σουβίντ. Πώς ένα κρέας γίνεται ψητό στο νερό.

 Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!

Σχετικά Άρθρα

Οι νέες συστάσεις για την εισαγωγή στερεών τροφών στον 1ο χρόνο της ζωής
Με στόχο την εξασφάλιση της υγιεινής διατροφής τους πρώτους μήνες του παιδιού και λαμβάνοντας υπόψη επιστημονικές μελέτες και με σεβασμό στι...
Κοινοποίηση σχολικών φωτογραφιών: Μπορούμε να περιορίσουμε τον κίνδυνο;
Κι ενώ το κουδούνι του σχολείου έχει χτυπήσει εδώ και λίγες μέρες σημαίνοντας την έναρξη της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς, τα μέσα κοινωνι...
Η ατμοσφαιρική ρύπανση φτάνει μέχρι τον πλακούντα
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της μητρικής έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση του και του πρόωρου τοκετού, του χα...
Τα παιδιά που παίρνουν παρακεταμόλη στην αρχή της ζωής τους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο άσθματος
Ειδικά αν έχουν το ανάλογο γενετικό υπόβαθρο, μας ενημερώνει νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής...
Οι γυναίκες που εργάζονται νύχτα έχουν αυξημένο κίνδυνο στον καρκίνου μαστού
Οι γυναίκες προεμμηνοπαυσιακής ηλικίας που εργάζονται νύχτα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με καναδική&n...
Ανακαλύφθηκε συσχέτιση μεταξύ αυτισμού και σχιζοφρένειας
Γενετικές αλλαγές που συντελούν στην εκδήλωση του αυτισμού στα μικρά παιδιά φαίνεται επίσης να είναι υπεύθυνες για τη σχιζοφρένεια, σύμφωνα ...