Οι μουσικές και οι ήρωες της θρυλικής Λιλιπούπολης ξαναζωντανεύουν! Τέσσερα χρόνια ζωής (1976-1980) ήταν αρκετά για να γράψει ιστορία η παιδική ραδιοφωνική σειρά του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που διηύθυνε εκείνη την εποχή ο Μάνος Χατζιδάκις

Στα τέλη του 1980 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τα τραγούδια της εκπομπής, ενώ για πρώτη φορά το 1997 η Λιλιπούπολη ανέβηκε ως σκηνικό θέαμα στο Μέγαρο Μουσικής.

Τώρα η Λιλιπούπολη είναι ξανά εδώ, σε μια νέα παραγωγή (συμπαραγωγή του Μεγάρου με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία). Οι εκπλήξεις είναι πολλές: Η συμμετοχή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που θα ερμηνεύσει με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο αγαπημένα τραγούδια, όπως το Χορό των Μπιζελιών. Επίσης, η συμμετοχή του Βασίλη Αγροκώστα, που θα παρουσιάσει με νεανική ζωντάνια άλλες επιτυχίες, όπως το Χαρχούδα Δράκο. Τη σκηνή της Αίθουσας Χρήστου Λαμπράκη θα γεμίσει χορωδία 140 παιδιών του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, ενώ τη μουσική εκτέλεση έχουν αναλάβει Σολίστ & το Ενόργανο Σύνολο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Με μια επιβλητική παρουσία, η νέα γενιά, παιδιά και νέοι από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επαγγελματιών, θα συνοδεύουν το τραγούδι με τη δυναμική τους κίνηση πάνω στη σκηνή, δίνοντας ζωή στους ήρωες της Λιλιπούπολης, ενώ στο βάθος μια τεράστια οθόνη θα προβάλλει εικόνες που  εμπλουτίζουν οπτικά τη γνώριμη μουσική. 

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί για την υποστήριξη του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων. 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου: 20.30, Σάββατο & Κυριακή 1 & 2 Δεκεμβρίου 2012: 11.30 & 20.30, www.megaron.gr