Η μαγεία των Χριστουγέννων αναβιώνει στο Μέγαρο Μουσικής μέσα από δεκάδες παιδικές φωνές, που τραγουδούν δημοφιλή χορωδιακά κομμάτια των ημερών και παραδοσιακά κάλαντα. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή νεανικά σύνολα, την Παιδική-Νεανική Χορωδία Rosarte, που στη διάρκεια των 3 εμφανίσεών της έρχεται για να φωτίσει τις καρδιές μας με εικόνες, ήχους και συναισθήματα. 

Το ξεχωριστό σύνολο, έργο ζωής της Ρόζης Μαστροσάββα, που δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια, περιλαμβάνοντας στο δυναμικό του δεκάδες επίλεκτους χορωδούς ηλικίας 5-19 χρόνων, θα ερμηνεύσει εμβληματικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια σ’ ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από την προκλασική φωνητική μουσική έως τις μέρες μας. 

Περιλαμβάνει μελωδίες από την περίοδο του μπαρόκ, βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα της Αθήνας, της Ικαρίας και της Ορεστιάδας, αλλά και της Καταλονίας, όπως και δημοφιλή χριστουγεννιάτικα κάλαντα παλαιότερων αλλά και νεότερων συνθετών χορωδιακής μουσικής.

 Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Κυριακή 23, Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012, 20.30, τηλ.: 210-7282333. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: €9 – €15 – €22 – €30 (Διακεκριμένη ζώνη), Ειδικές τιμές: €5 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), €8 (65+, πολύτεκνοι, παιδιά).