«Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά» και για μία ακόμη χρονιά η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου υποδέχονται τις άγιες αυτές ημέρες με εορταστικές εκδηλώσεις, έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.

Πρωταγωνιστές είναι οι μικροί φίλοι αλλά και όλοι όσοι θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά. Παιχνίδια, συναυλίες, εργαστήρια δημιουργικότητας, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, κινηματογραφικές προβολές, πολιτιστικές διαδρομές έως την Εθνική Λυρική Σκηνή, ολοήμερα street parties με απρόβλεπτα happenings και ένα λεωφορείο γεμάτο εκπλήξεις μετατρέπουν την πόλη σε παραμύθι και όλους εμάς σε ήρωές του.

  • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ…

Κυριακή 9/12/12 έως Κυριακή 6/1/13

Πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και  μεγάλους στις πλατείες της πόλης μας από τις 11.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ:

-Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική πλατεία)

Πολύχρωμο καρουσέλ και τρενάκι για διασκεδαστικές βόλτες

-Πλατεία Φλέμινγκ

Πισίνα με βάρκες και baby kart για τους μικρούς φίλους

  • STREET PARTIES…

22,23,24,29 & 31 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη προσέλευση. 

Χριστουγεννιάτικες μασκότ, ξυλοπόδαροι, μάγοι και animateurs μάς περιμένουν στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου (Κεντρική Πλατεία) για να διασκεδάσουμε μικροί και μεγάλοι, με διαγωνισμούς, δώρα, stand-up comedy και πολλά happenings, ενώ ένα ξωτικό αναλαμβάνει να στείλει το γράμμα μας στον Αϊ-Βασίλη. Επίσης, τέσσερις mezzo σοπράνο ερμηνεύουν ένα πλούσιο μουσικό εορταστικό πρόγραμμα από άριες και οπερέτες, ενώ η ομάδα «Flames on the floor» τραγουδάει και χορεύει σε ρυθμούς samba, hip hop, swing & tango. Τα καταστήματα της περιοχής θα κερνάνε αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, κρασί και τσίπουρο.

  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ…

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 11.00, στο θέατρο του Δημαρχείου, με ελεύθερη είσοδο.

-«Μια ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη»,  Juha Wuolijoki, Φιλανδία, 2007, Έγχρωμη, 80΄.

Ο νεαρός, ορφανός Νικόλας κατασκευάζει παιδικά παιχνίδια, για να τα δωρίσει τα Χριστούγεννα στις οικογένειες που τον έχουν φροντίσει. Τι γίνεται, όμως, όταν ο Ισάκι, το αφεντικό του, προσπαθεί να τον εμποδίσει; 

  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ… για παιδιά

-Παρασκευή 21 Δεκέμβρη, 18.00 – 20.00

«Ο Αϊ-Βασίλης από τη ζωγραφική στην κινούμενη εικόνα»: Τι κρύβεται πίσω από τα κινούμενα σχέδια; Ζωγραφίστε τον Αϊ-Βασίλη και δείτε τον να ζωντανεύει! Επιμελείται η ομάδα démodé. Απευθύνεται σε παιδιά 8 έως 12 ετών. Σε εμφάνιση-έκπληξη, η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ηλιούπολης.

-Πέμπτη 27 Δεκέμβρη, 11.30 – 13.30

«Χρωματιστά Χριστούγεννα»: Με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο της Αθηνάς Γκότση, δημιουργούμε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, με τρισδιάστατες ζωγραφιές. Απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 9 ετών.

-Παρασκευή 28 Δεκέμβρη, 11.30 – 13.30

«Χειροποίητα ημερολόγια»: Δημιουργούμε τα δικά μας ξεχωριστά ημερολόγια για το νέο χρόνο. Απευθύνεται σε παιδιά 8 έως 12 ετών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 09.00 έως τις 16.00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, τηλ.: 210-9948344. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

  • ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ…

Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Φορείς της Ηλιούπολης επιβιβάζονται στο «Χριστουγεννιάτικο Λεωφορείο» του Δήμου, κάνουν στάση σε 3 διαφορετικά σημεία -στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου (κεντρική Πλατεία), στη Λεωφ. Ειρήνης (Εμπορικό Κέντρο Ηλιοτρόπιο) και στην Αγία Μαρίνα (εκκλησία)- και παρουσιάζουν πρωτότυπα μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα, πλημμυρίζοντας την Ηλιούπολη με την εορταστική τους διάθεση. Ελεύθερη είσοδος.

-Παρασκευή 21/12, 19.00-21.00

«Ο χορός των συναισθημάτων»: Χριστουγεννιάτικο δρώμενο από την ομάδα εφήβων του συλλόγου «Τέχνης Θεάτρου».

-Σάββατο 22/12, 12.00 – 14.00

Το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Ηλιούπολης με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

-Κυριακή 23/12, 12.00 – 14.00

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «Ολυμπιάς Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης» μάς καλωσορίζει στο δρώμενο «Χορεύοντας στο ρυθμό των Χριστουγέννων με τα κορίτσια της Ολυμπιάδας».

-Κυριακή 23/12, 14.00 – 16.00

«Μικρασιατικές Μνήμες τις μέρες των Χριστουγέννων»: Χορευτικό δρώμενο από το Σύλλογο Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών Ηλιούπολης.

-Δευτέρα 24/12, 16.00 – 18.00

Η Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Δήμου Ηλιούπολης παρουσιάζει το δρώμενο «Οι μπαλαρίνες του νερού γιορτάζουν τα Χριστούγεννα».

-Παρασκευή 28/12, 18.00 – 20.00

«Ο Καλλίχορος ζωντανεύει τη Χριστουγεννιάτικη Ηλιούπολη» και μας προσκαλεί να χορέψουμε όλοι μαζί, για να υποδεχτούμε με χαρά και αισιοδοξία το νέο έτος.

-Σάββατο 29/12, 12.00 – 14.00

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «Ολυμπιάς Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης» μάς καλωσορίζει στο δρώμενο «Χορεύοντας στο ρυθμό των Χριστουγέννων με τα κορίτσια της Ολυμπιάδας».

-Δευτέρα 31/12, 11.00 – 13.00

Η Συμφωνική Ορχήστρα «Νικόλαος Μάντζαρος» σε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους.

  • ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ…

-Τετάρτη 2/1/2013, 17.00 – 20.00

Το θεατρικό εργαστήρι «Μπαομπάμπ» παρουσιάζει τη δραματοποιημένη αφήγηση του γνωστού παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς Ποντικός» του Ε.Τ.Α Χόφμαν.Ελεύθερη προσέλευση

  • ΜΟΥΣΙΚΗ…

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στο θέατρο του Δημαρχείου, στις 20.00

Μουσικές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες: Η Συμφωνική Μαθητική Ορχήστρα Νέων «Ν. Μάντζαρος», σε συνεργασία με την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «Μ. Λοΐζος» και τη Μαθητική Χορωδία του 6ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, ερμηνεύουν ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς χριστουγεννιάτικους ύμνους. Τη Χορωδία διδάσκει και επιμελείται η Σοφία Παπαδέλη. Την Ορχήστρα επιμελείται και διευθύνει ο Γ. Σιωράς.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στο θέατρο του Δημαρχείου, στις 19.00

«Άγγελοι, μετά ποιμένων δοξολογούσι. Μάγοι δε, μετά αστέρος οδοιπορούσι»

Η πολυμελής χορωδία «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ», με τους Πέτρο και Αθανάσιο Δασκαλοθανάση, μας χαρίζει μια βραδιά γεμάτη βυζαντινές μελωδίες, ύμνους Χριστουγέννων, κάλαντα και τραγούδια συνοδεία οργάνων, με παράλληλη προβολή οπτικού υλικού. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Αθανασίου Χρυσάνθη στο πιάνο και η Αγγελική Πιερίδη στο φλάουτο.Ελεύθερη είσοδος

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ…

Κατά τη διάρκεια των εορτών, χαράσσουμε δύο ξεχωριστές διαδρομές στην Εθνική Λυρική Σκηνή, με μειωμένο ομαδικό εισιτήριο και δωρεάν μεταφορά με το λεωφορείο του Δήμου:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου: «Καρυοθραύστης» του Πιότρ Ιλίτς Τσαικόφσκι – Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 20.00

Η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων παρουσιάζεται σε νέα χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα και εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, σαν μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και το φόβο.

-Σάββατο 5 Ιανουαρίου: «Η Κοκκινοσκουφίτσα» του Σίμουρ Μπάραμπ – Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 11.00

Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περώ, με λίγο διαφορετική εξέλιξη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή παιδικής όπερας, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά.