Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, 17.30, 15€, 10€ μειωμένο (προπώληση, ομαδικά, φοιτητικό, άνεργοι).

Με καλικάντζαρους, δρώμενα, κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τον Άγιο Βασίλη από την Καππαδοκία, ο μαγικός καλαντομάγος μάς μεταφέρει στη χώρα των Ελληνικών Χριστουγέννων. Για να ζήσουν και να γνωρίσουν τα παιδιά την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με τραγούδια, χορούς και ξόρκια.

Η παράσταση παίζεται φέτος για 12η χρονιά! Στόχος είναι να ζήσουν τα παιδιά τα Χριστούγεννα σαν ένα παραμύθι, ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με ήχους μαγικούς και την παρέα ενός καλαντομάγου. Με ζωντανή μουσική, χορούς και τραγούδια, τα παιδιά μαθαίνουν να βλέπουν μέσα από τα μάτια των προηγούμενων γενεών το μέλλον, το διαφορετικό, να ανακαλύπτουν τα σύμβολα αλλά και την ουσία μιας νέας γέννησης, της αναγέννησης της καρδιάς.
Οι καλικάντζαροι, ο γιος Βασίλης ο Καππαδόκης, και τα ίδια τα έθιμα των Χριστουγέννων συνθέτουν μια χαρούμενη ιστορία γεμάτη χρώματα, μαγεία και εκπλήξεις.
Η παράσταση αυτή δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γευτούν με όλες τους τις αισθήσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων. Mε τη συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ (Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών).

Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα, τηλ.: 210-5223522.