Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 1ο όροφο του εμπορικού πολυκαταστήματος «Golden Hall» στο Μαρούσι και για τρεις ημέρες, από την Τετάρτη 19 έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, 12.00-19.00, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, ανάμεσα σε 500 τίτλους, αγαπημένα παιδικά βιβλία προς 1 μόνο ευρώ το καθένα. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού bazaar, τα παιδιά θα διασκεδάσουν και μάλιστα με πολύ καλή παρέα! 

Συγκεκριμένα: 

• Η Μαρίζα Κωχ μαζί με δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων θα προσκαλέσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τα αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια, που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σ’ αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα μελωδίες από τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα. (Τετάρτη 15.00-16.00)• Το θέατρο Παπουτσιού πάνω στο δέντρο θα παρουσιάσει παραδοσιακά παιχνίδια και τραγούδια με τη συμμετοχή των παιδιών (Πέμπτη 18.00-19.00).• Η γνωστή και αγαπητή στο παιδικό κοινό Σάσα Βούλγαρη θα αφηγηθεί μια σειρά από πρωτότυπα παραμύθια. Τα παιδιά θα αποτυπώσουν τις αφηγήσεις και τα παραμύθια της και θα συμμετάσχουν στο έργο της με το δικό τους μοναδικό τρόπο! (Τετάρτη 16.00-17.00)• Η ομάδα μουσικού θεάτρου Σπείρα Σπείρα θα παρουσιάσει την παράσταση Σπείρα Σπείρα με σπιρούνια, παραμύθια σε λυρικό λόγο της Λίνας Νικολακοπούλου και μελοποίηση του Σταμάτη Κραουνάκη (Πέμπτη 19.00-20.00). • Η αγαπημένη ομάδα καλλιτεχνών «Μαγικές Σβούρες» θα παίξει με τα παιδιά παιχνίδια και θα παρασύρει τους μικρούς επισκέπτες του bazaar σε δημιουργικές δραστηριότητες.• «Το Χριστουγεννιάτικο μανιτάρι», διασκευή της παράστασης «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα», θα παρουσιαστεί από την Αριστέα Κοντραφούρη ηθοποιό-παιγνιοθεραπεύτρια (Πέμπτη 12.00-14.00)• Οι ηθοποιοί Κάρμεν ΡουγγέρηΣτέφανος Βαρελάς και Ελένη Ζιώγα θα διαβάσουν αγαπημένα παραμύθια μετά μουσικής. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά, που ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο ημερολόγιο του το παιδικό αυτό όραμα. Χάρη στους συμπαραστάτες του σε όλη την Ελλάδα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει επιτύχει από το 1997 να παρέχει καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, αποτελεσματικά και ποιοτικά υπηρεσίες σε παιδιά και οικογένειες που έχουν την οποιαδήποτε ανάγκη στη χώρα μας. Παιδιά κακοποιημένα, παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά κάτω από το όριο της φτώχιας, παιδιά θύματα εξαφάνισης, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, καθημερινά καλύπτονται μέσα από το ευρύ δίκτυο δράσεων και υπηρεσιών του Οργανισμού. 

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η κάθε προσφορά (οικονομική, σε είδος, εθελοντική συμμετοχή) είναι ένας μικρός θησαυρός που αξιοποιείται με υπευθυνότητα και σεβασμό. Μόνο το 10% των εσόδων πηγαίνει σε διοικητικά έξοδα, δηλαδή από το 1€ που προσφέρετε τα 90 λεπτά πηγαίνουν απευθείας στο σκοπό. Γιατί… «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει μεγάλους ευεργέτες, οι ευεργέτες του είμαστε όλοι εμείς! 

Το χριστουγεννιάτικο bazaar παιδικού βιβλίου πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Volvo Car Hellas και Όμιλος Επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Χορηγός επικοινωνίας: nickelodeon