News

Δεν θα πιστέψετε από τι είναι φτιαγμένοι αυτοί οι πίνακες!

Από: Κατερίνα Νικολάου |  σχολιάστε


Μια αμερικάνικη εταιρεία αναλαμβάνει να φτιάξει ένα έργο τέχνης χρησιμοποιώντας τμήμα του ομφάλιου λώρου του παιδιού σας!


Η ιδέα για τη δημιουργία της εταιρείας Little Cord Art γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές της, ο Κιθ και η Στέφανι, περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Σε μια τυπική υπερηχογραφική εξέταση, φάνηκε ότι ο ομφάλιος λώρος είχε δύο αντί για τρία αγγεία –κάτι που συμβαίνει περίπου στο 10% των κυήσεων. Καθώς ο Κιθ είναι γιατρός, θέλησε μετά τη γέννα να ρίξει μια ματιά την ιστολογική εξέταση του λώρου. Και διαπίστωσε ότι η εικόνα που παρουσίαζε ήταν πολύ όμορφη! 

Έτσι, αποφάσισαν να φτιάξουν από την εικόνα αυτή ένα πίνακα, τον οποίο κρέμασαν στον τοίχο του παιδικού δωματίου και εντυπωσίαζε όποιον τον έβλεπε όχι μόνο με την ομορφιά αλλά και με την ιστορία του.

Λίγο αργότερα, έκαναν το ίδιο για το δεύτερο παιδί τους, για τα παιδιά κάποιων φίλων και σιγά σιγά η αρχική ιδέα κατέληξε να γίνει εταιρεία που προσφέρει σε όποιον γονιό επιθυμεί την ευκαιρία να κρατήσει ένα πρωτότυπο, μοναδικό όσο και εκκεντρικό ενθύμιο από την εμβρυική ζωή του παιδιού του. 

Ποια είναι η διαδικασία;


Αφού ο υποψήφιος πελάτης επικοινωνήσει με την εταιρεία, θα λάβει ένα ειδικό κιτ συλλογής του λώρου το οποίο θα πρέπει να παραδώσει στο προσωπικό του μαιευτηρίου ή το γυναικολόγο πριν τη γέννηση του μωρού. Όταν το μωρό γεννηθεί, ο γιατρός ή η μαία θα πρέπει να κόψει ένα κομμάτι από το λώρο μήκους 2-3 εκατοστών και να το βάλει στο δοχείο που υπάρχει στο κιτ και να το στείλει στην εταιρεία. Το δοχείο περιέχει μια ουσία που θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική των κυττάρων του λώρου ώσπου να φτάσει στο εργαστήριο.
 
Εκεί, θα τοποθετήσουν το κομμάτι του ομφάλιου λώρου θα υποστεί μια μικρή επεξεργασία και θα μπει ανάμεσα σε γυάλινες πλάκες.

Με τη βοήθεια μικροσκοπίου, η εικόνα των κυττάρων του λώρου θα μεγεθυνθεί 400 φορές.

Η εικόνα αυτή θα αποτυπωθεί με τη βοήθεια ψηφιακής κάμερας και θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για τη δημιουργία του πίνακα.

Το τελικό στάδιο αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι, καθώς, εστιάζοντας ή απομονώνοντας κομμάτια της εικόνας και δίνοντας την επιθυμητή αντίθεση των χρωμάτων, δημιουργείται ο τελικός πίνακας. 

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αμερική, αλλά υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος επιθυμεί να στείλει το κομμάτι του λώρου και να λάβει μια ψηφιακή εικόνα της μεγέθυνσής του, την οποία μπορεί να τυπώσει σε καμβά στη χώρα του. 


Σχετικά Άρθρα

12χρονο κορίτσι βοηθάει τη μαμά της να γεννήσει τον αδερφό της
Ένα θαρραλέο 12χρονο κορίτσι βοηθάει τη μαμά της να γεννήσει τον αδερφό της. Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες.Για τη 12χρονη Jacee Dellapena...
Θα κάνατε ένα έργο τέχνης με τον πλακούντα σας;
Για κάθε γονιό, η γέννηση του παιδιού του αποτελεί ίσως το πιο σπουδαίο γεγονός της ζωής του. Πολλοί, ωστόσο, είναι αυτοί που, στην προσπάθε...
Τι να περιμένετε τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης σας
Στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε άνετα, δεν μπορείτε να φάτε χωρίς καούρα και οι αστράγαλοί σας είναι σαν ένα πεί...
Φωτογραφίες από τις πρώτες στιγμές της νέας ζωής
Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε παρουσιάσει τις 20 βραβευμένες φωτογραφίες για την γέννα και την μητρότητα που ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωσ...
Καισαρικές στην Ελλάδα: Μια θλιβερή πρωτιά
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι καισαρικές στη χώρα μας συνιστούν το 58% του συνόλου των τοκετών. Γιατί όμως η καισαρική «αποθεώνεται» ...
Θέλετε να γεννήσετε πιο εύκολα; Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνετε
Αν θέλετε να γεννήσετε πιο εύκολα, σίγουρα η άσκηση θα σας βοηθήσει σημαντικά μας λέει μια νέα έρευνα Η αλήθεια είναι ότι για όλες (σχε...