Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Dr. Xiaoyong Yang, βοηθός καθηγητή Συγκριτικής Ιατρικής και Κυτταρικής και Μοριακής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Γέιλ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα με την αλλαγή της ώρας. Υπάρχουν όμως, κάποιοι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη ή καρδιακές παθήσεις, οι οποίοι με αυτή τη μεταβολή αυξάνουν τον κίνδυνο αυτοκτονίας ή καρδιακής προσβολής.

Μια πρόσφατη επίσης μελέτη Σουηδών ερευνητών που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine μας πληροφορεί ότι το ποσοστό των σοβαρών καρδιακών επεισοδίων αυξάνεται από 6% σε 10% τις 3 πρώτες εργάσιμες ημέρες μετά την αλλαγή της ώρας.

Όπως συμπεραίνουμε από τα παραπάνω, αυτοί που διατρέχουν κίνδυνο πιο σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία τους από τη διαταραχή αυτή στο βιολογικό τους ρολόι, είναι αυτοί που είναι ήδη ευάλωτοι σε κάποια προβλήματα. Σύμφωνα με τη θεωρία του Yang, αυτό οφείλεται στην  μεταβολή των βιολογικών ρυθμών που πυροδοτούν βλαβερές για τον οργανισμό φλεγμονώδεις ή μεταβολικές αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο, στις οποίες οι συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων είναι ευαίσθητες.