Η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ, βαδίζοντας στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων εξελίξεων στον τομέα της Μαιευτικής, δίνει πλέον τη δυνατότητα στην ελληνίδα μέλλουσα μητέρα, με μία απλή αιμοληψία να έχει μια ακριβή εκτίμηση του κινδύνου να κυοφορεί έμβρυο με χρωμοσωμικές διαταραχές (Σύνδρομο Down’s) με απόλυτη ασφάλεια. Η εξέταση, της οποίας η αποτελεσματικότητα επαληθεύτηκε σε μεγάλες μελέτες, εκμεταλλεύεται νέες τεχνολογίες ανάλυσης DNA, που αναπτύχθηκαν πρόσφατα από εταιρίες στην Αμερική και οδήγησαν σε ακριβέστερη, ταχύτερη και οικονομικότερη γενετική ανάλυση του αίματος.

Με αυτή την πρωτοποριακή εξέταση, που γίνεται μόνο σε επιλεγμένα κέντρα παγκοσμίως, με μία απλή αιμοληψία η μέλλουσα μητέρα εντοπίζει με ασφάλεια (χωρίς κανέναν κίνδυνο για το έμβρυο) και ακρίβεια τον κίνδυνο χρωμοσωμικών ανωμαλιών, όπως το σύνδρομο Down’s, το σύνδρομο Edward’s (τρισωμία 18) και το σύνδρομο Patau (τρισωμία 13).

Η εξέταση σημειώνει επιτυχία ανίχνευσης Συνδρόμου Downs σε περισσότερες από 99% των περιπτώσεων και σε ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων μικρότερο από 0,1%!

Άλλες προγεννητικές εξετάσεις, όπως το υπερηχογράφημα της αυχενικής διαφάνειας και η εξέταση αίματος (ΡΑΡΡΑ), είναι και αυτές μη επεμβατικές εξετάσεις, που υπολογίζουν τον κίνδυνο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες, αλλά έχουν πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα και λιγότερη ακρίβεια στον υπολογισμό του κινδύνου για τις προαναφερόμενες τρισωμίες. «Γαία» Μαιευτική-Γυναικολογική, Διστόμου 9, Τ.Κ.: 151 25, Μαρούσι, τηλ.: 210 6991000, E-mail: info@gaiamaternity.gr