Το κερί των αυτιών ή κυψελίδα, δημιουργείται από αδένες του δέρματος που βρίσκονται στο κανάλι των αυτιών. Το κερί εκκρίνεται κυρίως στο εξωτερικό μέρος του ακουστικού πόρου (το εξωτερικό κανάλι του αυτιού) και συνήθως συσσωρεύεται και προχωρά προς τα έξω παρασύροντας σκόνη και ακαθαρσίες μαζί του. Ωστόσο, σε μερικούς ανθρώπους, μπορεί να εκκρίνεται υπερβολική ποσότητα κεριού ή ακόμη και να μην αποβάλλεται προς τα έξω.

Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η υπερβολική συσσώρευση του κεριού;

  1. Μπορεί να φράξει το αυτί, προκαλώντας μείωση της ακοής και αίσθημα πληρότητας του αυτιού.
  2. Μπορεί να προκαλέσει πόνο, φαγούρα, βουητά  και σε σπάνιες περιπτώσεις ίλιγγο.

Υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος για τον καθαρισμό του αυτιού του παιδιού, λόγω υπερβολικής συσσώρευσης κεριού; Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να αποφεύγουμε να καθαρίζουμε τα αυτιά με μπατονέτες, γιατί με τη χρήση τους, μπορεί να σπρώχνουμε το κερί προς τα μέσα, στοιβάζοντας το πάνω στο τύμπανο. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα να τραυματίσουμε με την τριβή την επιδερμίδα του έξω ακουστικού πόρου, με αποτέλεσμα τη φλεγμονή και τον κνησμό (πόνος και κυρίως φαγούρα στα αυτιά).

Στα φαρμακεία θα βρείτε ένα νέο φυτικό spray που λύνει το πρόβλημα του κεριού του αυτιού με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στην 100% φυσική σύνθεσή του, η οποία προστατεύεται από διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το σκεύασμα αυτό διαλύει το κερί σε σύντομο χρονικό διάστημα, από 15 λεπτά το ελάχιστο όριο έως 60 λεπτά το μέγιστο και είναι εύκολο στη χρήση γιατί είναι spray. Το προϊόν είναι δερματολογικά και κλινικά δοκιμασμένο* στον άνθρωπο, ενώ το κύριο συστατικό του ενδείκνυται και για αντιβακτηριακή, αντιική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη προστασία, βοηθώντας παράλληλα στον καθαρισμό του αυτιού. Ονομάζεται Βiogreen Οto spray και είναι κατάλληλο και για μωρά άνω των 6 μηνών. Θα το βρείτε στα φαρμακεία Με τη συνεργασία της Πένυς Ψυχογιού (παιδίατρος). *Πανεπιστήμιο της Παβίας – Πρωτόκολλο αρ. 0603A131 – 01/02/2006, αρ. 0603A13V – 26/01/2006 και αρ. 0605120Μ – 27/10/2006. Διεθνής βιβλιογραφία για το μοναδικό συστατικό του Lapacho /Tabebuia Avellanedae στο www.pubmed.gov.