Η Pfizer Hellas παρέδωσε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ, το μεγαλύτερο μέρος των φαρμάκων, στο πλαίσιο υλοποίησης της δωρεάς ύψους 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Pfizer Hellas παρέδωσε περισσότερες από 70.000 συσκευασίες σημαντικών φαρμάκων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στα πλαίσια υλοποίησης της δωρεάς φαρμάκων αξίας 1 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.

Τα φάρμακα αυτά θα είναι άμεσα διαθέσιμα, ενώ από το σύνολο της δωρεάς εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περίπου πενήντα χιλιάδες ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, που διαμένουν στην Αττική και απευθύνονται στις υπηρεσίες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α., αλλά και ανασφάλιστοι πολίτες σε όλη την Ελλάδα μέσω του εκτεταμένου δικτύου Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων, που υποστηρίζονται από τον ΙΣΑ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε Δήμους, τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και μητροπόλεις.

Οι ποσότητες των φαρμάκων που παραδόθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής περιλαμβάνουν συσκευασίες φαρμάκων για την υπέρταση, την υπερχοληστερολαιμία, φάρμακα κατά του καρκίνου, της νόσου Alzheimer, του νευροπαθητικού πόνου, της καρδιακής ανεπάρκειας, αντιβιοτικά κ.α.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Pfizer Hellas για τη στήριξη που παρέχει στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α., η οποία σήμερα γίνεται πράξη με την παράδοση χιλιάδων τεμαχίων φαρμάκων. Η δωρεά αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην εκπλήρωση του στόχου της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας του Ι.Σ.Α., που είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε χιλιάδες ανασφάλιστους και αποκλεισμένους από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας συνανθρώπους μας. Σας ευχαριστώ πολύ, άλλη μια φορά, για την εμπιστοσύνη σας στον Ι.Σ.Α. κι εύχομαι ειλικρινά η σημερινή μέρα να αποτελεί την αφετηρία μιας σταθερής μεταξύ μας συνεργασίας». Στη φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά:

– κα Ελένη Δουλιανάκη, Παιδίατρος-Αναπτυξιολόγος, Υπεύθυνη Εθελοντών Γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ

– κ. Νίκος Μουτζούρης, Διευθυντής Regulatory Affairs Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Pfizer
– κα Άννα Παπαπροκοπίου, Φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ