Οι Ψηφιακές Γειτονιές, για 2η συνεχή χρονιά, δηλώνουν δυναμικά το παρόν. Η ομάδα του πρωτοποριακού portal  Μικροί Μεγάλοι είχε την ιδέα και οι 5 γυναίκες που αποτελούν και τη βασική ομάδα διοργάνωσης, φέρνουν στις  4 και 5 Απριλίου στο the Hub Events τις Ψηφιακές Γειτονίες.
Σήμερα γνωρίσαμε από κοντά την ομάδα και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες όχι μόνο για τις Ψηφιακές Γειτονιές αλλά για αυτές τις 5 γυναίκες/μητέρες που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση.
(Από αριστερά Nάταλι Λεβή  www.theplayroomblog.gr Κατερίνα Λάμπρου www.mikroimegaloi.gr,  Άσπα Τσαμαδή www.aspaonline.gr, , Πέπη Νικολοπούλου www.aliceonboard.gr/blog, Έλενα Χαβιάρα www.rpsevents.gr)
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Για όσους δεν ξέρουν, τι είναι οι «Ψηφιακές Γειτονιές»; 

Οι ‘Ψηφιακές Γειτονιές’ είναι το πρώτο διαδραστικό  συνέδριο, που συνδυάζει τη γνώση με την προσωπική εμπειρία, τις ομιλίες με τα workshops, το networking με την διασκέδαση. Όλο και περισσότερες Ελληνίδες μαμάδες, μπαμπάδες και όχι μόνο, ξεκινάνε το δικό τους blog για να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και σκέψεις. Έχουν δυναμικό ταμπεραμέντο και ισχυρή άποψη και θέλουν να τη μοιραστούν. Έτσι, δημιουργείται μια γειτονιά, που εάν και οι κάτοικοι της δεν έχουν ποτέ συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο, έχουν ένα μοναδικό δέσιμο και μια αξιοσημείωτη επικοινωνία.

Πέρυσι διοργανώθηκε η πρώτη εκδήλωση. Τι διαφορετικό να περιμένουμε από τη 2η διοργάνωση;
Μετά την περσινή επιτυχία της εκδήλωσης, θελήσαμε να θέσουμε το πήχη ακόμα πιο ψηλά για τη φετινή χρονιά.  Έτσι, οι Ψηφιακές Γειτονιές 2014 θα είναι μια διήμερη εκδήλωση με την πρώτη ημέρα να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά workshops ενώ η δεύτερη ημέρα θα έχει πλήθος από πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες και panels.

Ομιλητές όπως ο αγαπημένος και γνωστός σε όλους Νίκος Πιλάβιος με τον Παραμυθά του, η Σοφία Μαντουβάλου, η Esther Van De Paal από το Babyccino, αλλά και bloggers από διάφορους χώρους ενδιαφέροντος όπως το φαγητό, τα παιδιά, τη συγγραφή θα είναι εκεί για να παρουσιάσουν την ιστορία τους και να εμπνεύσουν ! Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τους ομιλητές μας. Φέτος, λοιπόν, οι «Ψηφιακές Γειτονιές» έρχονται με ένα όραμα: ‘Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο

Αλήθεια, είσαστε και οι 5 μητέρες;
Ναι και οι 5 είμαστε μητέρες και με εξαίρεση την Άσπα και τις 2 κόρες της, οι υπόλοιπες έχουμε παιδιά που ηλικιακά δεν απέχουν πολύ. Έτσι πολύ συχνά μας απασχολούθούν οι ίδιες έννοιες και μαθαίνουμε από τα βιώματα η μία της άλλης.
Πως είναι αλήθεια η σχέση κα η συνεργασία σας;
ΠΕΠΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η σχέση μας δε μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί ως μακροχρόνια. Προέκυψε πριν από 2 μόλις χρόνια. Γνωρίζομασταν οι περισσότερες διαδικτυακά, καθώς αν και όλες έχουμε και μία διαφορετική ιδιότητα τις πρωινές εργάσιμες ώρες, όλες με μόνη εξαίρεση την Κατερίνα, είμαστε bloggers και μοιραζόμαστε αυτό το μικρό «πάθος». Έτσι ήρθαμε πιο κοντά μερικούς μήνες πριν τη διοργάνωση της περυσινής εκδήλωσης και έκτοτε έχουμε πλέον αποκτήσει μία πιο σταθερή σχέση που εντείνεται φυσικά τους μήνες της προετοιμασίας. Δεν κάνουμε δηλαδή μαζί καλοκαιρινές διακοπές – τουλάχιστον όχι όλοι μαζί, αλλά σίγουρα θεωρώ ότι είναι πλέον φίλες μου, τις θαυμάζω για το έργο τους και το ταλέντο τους την κάθε μία ξεχωριστά.
AΣΠΑ ΤΣΑΜΑΔΗ
Αλληλοσυπληρώνουμε η μία την άλλη. Είμαστε ομάδα και τα αρχικά της ομάδας σημαίνουν: Όλοι Μαζί Αποδίδουμε Διπλάσια Αποτελέσματα.
ΝΑΤΑΛΙ ΛΕΒΗ
Γνωριστήκαμε τυχαία και δέσαμε αμέσως! Διαφέρουμε πολύ, ως προσωπικότητες, αλλά αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Μας ενώνει το γεγονός ότι αγαπάμε τις νέες προκλήσεις και δεν μας τρομάζει η δουλειά. Εάν και η καθεμία μας είναι βυθισμένη στην τρέλα της καθημερινότητας, πάντα βρίσκουμε χρόνο η μια για την άλλη. Η επικοινωνία μας εντείνεται τους τελευταίους μήνες σε τέτοιο βαθμό που την επόμενη μέρα της εκδήλωσης νοιώθω ένα κενό.
ΕΛΕΝΑ ΧΑΒΙΑΡΑ
Προσωπική και επαγγελματική. Μαζί. Δεν τα διαχωρίζουμε. Θα κάνουμε πολύ πλάκα την ώρα που εργαζόμαστε, με προσωπικά καλαμπούρια αλλά θα βρεθούμε και εκτός -ίσως όχι όλοι μαζί για να παίξουν τα παιδιά μας αλλά και φυσικά να κάνουμε παρέα εμείς. Ο κάθε ένας μας στην ομάδα αυτή φέρνει την προσωπικότητά του και την ζωή του συμπεριλαμβάνοντας φυσικά τις εμπειρίες αλλά και τις ικανότητές του. Αυτό είναι που κάνει πιστεύω την ομάδα μας μοναδική αλλά και όπως η περσινή εκδήλωση έδειξε, αποτελεσματική.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
Με την Άσπα είμαστε φίλες και συνεργάτες εδώ και 4 χρόνια με το «Μαμά…δες Μπαμπά…δες» και στην συνέχεια στο «Μικροί Μεγάλοι». Βγαίνουμε συχνά μαζί σχεδόν κάθε χρόνο κάνουμε διακοπές μαζί και τα παιδιά μας παρόλο σε διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ πάντα βρίσκουν τρόπους να περνάνε αξέχαστα και να μην θέλουν να χωρίσουν ποτέ. Με τις υπόλοιπες κοπέλες η γνωριμία μας είναι μικρότερη μπορεί να μην είναι τόσο σταθερή ή τόσο στενή αλλά πλέον τις θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.  Η καθεμιά από εμάς έχει να προσφέρει κάτι το διαφορετικό αλλά όλες μας ενώνει η τελειομανία και η εργασιομανία μας. Όλες κάνουμε και κάτι διαφορετικό, καμία δεν κάθεται σε μια μόνο δραστηριότητα και αυτό μας κάνει πάντα να θέλουμε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα στο ότι καταπιανόμαστε κάθε φορά. Δεν συμβιβαζόμαστε εύκολα, έντονες προσωπικότητες όλες μοναδικές.
Θυμάστε μία αστεία και χαλαρή στιγμή που ζήσατε μαζί στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας;
AΣΠΑ ΤΣΑΜΑΔΗ
Γελάμε συνεχώς όταν θυμάστε τις δυσκολίες και τις αναποδιές που συνέβησαν στην περσινή εκδήλωση. Αγαπημένη μας συνήθεια να πειράζουμε η μία την άλλη. Είμαστε τόσο διαφορετικές, αλλά και τόσο ίδιες!
ΕΛΕΝΑ ΧΑΒΙΑΡΑ
Ακόμα και όταν συναντιόμαστε μετά τις 10 το βράδυ -αφού όλοι έχουμε τελειώσει προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις – οι στιγμές που θα βρεθούμε όλοι μαζί να φάμε, να μοιραστούμε ένα μπουκάλι κρασί αλλά και αμέτρητες ποσότητες γλυκών είναι στιγμές χαλαρές για εμάς. Γιατί αυτό που κάνουμε το νιώθουμε και μας εκφράζει όλους το ίδιο. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας διαλείμματα εν μέσω των συναντήσεων προκειμένου να συζητήσουμε την καθημερινότητα αλλά και να ανταλλάξουμε γνώμες για τα παιδιά και τις επαγγελματικές μας αναζητήσεις.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
Νομίζω ότι κάθε μας συνάντηση έχει χαλαρές και κυρίως αστείες στιγμές μαζί και έντονες όπως κάθε υγιής σχέση. Νομίζω ότι περισσότερο θυμάμαι την μέρα που στήναμε το playroom και πόσο πολύ νοιώσαμε για λίγο και εμείς παιδιά και αφεθήκαμε για λίγο (εν μέσω προετοιμασιών και πανικού) να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την στιγμή. Φέτος που έχουμε γνωριστεί καλύτερα μεταξύ μας τα αστεία και τα πειράγματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε συνάντησης. Κάθε φορά μετά τις Ψηφιακές Γειτονιές με πιάνει μια μελαγχολία και νοιώθω ένα κενό καθώς μου λείπουν αυτές οι συναντήσεις όσο κουραστικές και αν ήταν είχαν πάντα ωραία ατμόσφαιρα και μια ατέρμονη διαδικασία νέων ιδεών και νέων προτάσεων.
Πόσο συχνά βλέπεστε;
Η αλήθεια είναι πως όταν πλησιάζει η διοργάνωση, δηλαδή 2-3 μήνες πριν, οι συναντήσεις μας αρχίζουν και αυξάνονται. Έτσι βρισκόμαστε 1 φορά την εβδομάδα αλλά πολύ πιο συχνά βρισκόμαστε με το άλλο μέλος της ομάδας που από κοινού έχουμε αναλάβει κάποια δράση.
Τι σημαίνει για κάθε μία από εσάς, ως μητέρες και bloggers το «Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο;
ΝΑΤΑΛΙ ΛΕΒΗ
Το αύριο είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Ο χρόνος περνάει γρήγορα και οι μικρές μου μεγαλώνουν χωρίς να προλάβω να το συνειδητοποιήσω. Πολλές είναι οι έννοιες μου και ακόμα περισσότεροι οι φόβοι για το αύριο. Προσπαθώ καθημερινά να τους δώσω τα σωστά εφόδια για το μέλλον. Να τους εξασφαλίσω ένα καλύτερο αύριο. Μαζί με τα κορίτσια μου μεγαλώνω και εγώ. Και οφείλω στον εαυτό μου, αλλά και σε εκείνες, να έχω ανοιχτές τις κεραίες μου, να δημιουργώ ευκαιρίες για σκέψη και δημιουργία και να συνεχίσω να εξελίσσομαι.
ΕΛΕΝΑ ΧΑΒΙΑΡΑ
Ίσως λόγω του marketing background μου κοιτούσα πάντα να μην χάνω τις εξελίξεις και να ενημερώνομαι. Έτσι ξεκίνησα το Blogging αλλά και την online ενασχόλησή μου γενικότερα. Μεγαλώνουμε κάθε μέρα και μαζί μας και τα μικρά πλάσματα που μας συντροφεύουν. Η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο μέρος και της δικής τους ζωής και με όρια θα πρέπει να τους εισάγουμε και σε αυτό το κομμάτι.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
Καθώς δεν είμαι blogger η ίδια, αλλά φανατική αναγνώστρια άλλων blogs και portals μεγαλώνω στο αύριο! Η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί η καθημερινότητά μας στο διαδίκτυο και οι ευκολίες αλλά και καινοτομίες που φέρνει μαζί της η τεχνολογία δεν μας αφήνουν περιθώρια παρά μόνο να μαθαίνουμε και να αφομοιώνουμε το κάθε τι καινούριο και να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Παράλληλα ως μητέρα νοιώθω ευθύνη καθώς καλούμαι να μεγαλώσω σωστά και με γερές βάσεις δύο πολίτες του αύριο. Πρέπει να εφοδιαστώ η ίδια με τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και να παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις ώστε να είμαι πάντα up to date στις εξελίξεις που θα ζουν πιο έντονα τα παιδιά μου και να μπορώ να αντιλαμβάνομαι καλύτερα τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο.
Έχετε μιλήσει στα παιδιά σας για τις Ψηφιακές Γειτονιές;
ΠΕΠΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ναι έχω μιλήσει από πέρυσι και μάλιστα η Αλίκη, η μεγαλύτερη κόρη μου, τις επισκέφθηκε μαζί με άλλες δύο φίλες της και έπαιξαν στον παιδότοπο. Φέτος, δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για να κατανοήσει τι είναι αυτό που κάνουμε και φυσικά προσπαθώ με πολύ απλό τρόπο να της εξηγήσω έννοιες όπως blogs, internet αλλά κυρίως εστιάζω στην έννοια της ομάδας! Το αστείο είναι πως κάθε φορά που φεύγω για μία συνάντηση – συνήθως γίνονατι τα βράδια μετά τις 21.00, μου λέει γελώντας: αμάν βρε μαμά περισσότερο πηγαίνεις στις Ψηφιακές Γειτονιές παρά στο σινεμά (κάτι ξέρει, χα χα)
AΣΠΑ ΤΣΑΜΑΔΗ
Ναι βέβαια! Το λένε μάλιστα και στις δασκάλες τους στο σχολείο και τις παραπέμπουν στο site να μάθουν  περισσότερα!
ΕΛΕΝΑ ΧΑΒΙΑΡΑ
Η Δάφνη είναι 2.5 και τώρα έχει αρχίσει σιγά σιγά να αντιλαμβάνεται τί δουλειά κάνει η μαμά της. Δεν είχα την δυνατότητα να την έχω μαζί μου πέρσι λόγω των υποχρεώσεων που είχα στην εκδήλωση. Φέτος όμως που μεγάλωσε πιστεύω ότι θα περάσει και εκείνη να δει γιατί κάποια βράδια δεν την έβαζε η μαμά της στο κρεβάτι…
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
Ναι φυσικά και τους έχω μιλήσει και μάλιστα τις επισκέφτηκαν και πέρυσι για να καταλάβουν γιατί έλειπε τόσο πολύ από το σπίτι η μαμά ένα μήνα πριν.
Τους έχω ήδη μιλήσει ότι ήρθε πάλι η ώρα να με χάσουν για λίγο αλλά θα τους αποζημιώσω όπως πάντα μετά τις 5 Απρίλη. Ανυπομονούν να ξαναέρθουν στο παιδότοπο όπου πέρασαν υπέροχα και με ρώταγαν συνέχεια πότε θα ξαναπάμε. Μου επισήμαναν λάθη και μου έκαναν και προτάσεις βελτίωσης για φέτος. Ανεβάζουν και αυτά μαζί με μας τον πήχη λίγο πιο ψηλά! Δεν μπορούμε παρά να τους ικανοποιήσουμε!
Θα έχετε και φέτος παιδότοπο;
Είμαστε όλοι μας γονείς. Και το πρώτο άγχος και εμάς των ίδιων σε μια τέτοια ημέρα, σε μια τέτοια Εκδήλωση είναι το πώς θα απασχολήσουμε τα παιδιά. Επειδή πολλοί γονείς μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι με κάποιον κηδεμόνα, τούς δίνουμε την δυνατότητα να έρθουν τα παιδιά χωρίς καν να πληρώσουν είσοδο και να απασχοληθούν στο playroom – ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να φιλοξενήσει τα παιδιά των συμμετεχόντων – από πληθώρα ειδικών επαγγελματιών με πείρα στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών κάθε ηλικίας.
Πως μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή στο event «Ψηφιακές Γειτονιές»;
Συμμετοχή μπορεί κανείς να δηλώσει στο site http://www.psifiakesgeitonies.gr όπου μπορεί επίσης να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόγραμμα, τους ομιλητές, τα workshops, όλες τις θεματικές ενότητες και κάθε παροχή που θα προσφέρεται στην εκδήλωση.
Τα εισιτήρια έχουν τη τιμή των 20,00 Ευρώ για κάθε μέρα, και 30 ευρώ για το διήμερο, και μπορεί κανείς να τα αγοράσει Online από το viva.gr με μετρητά ή με κάρτα, τηλεφωνικά: 11876
Ή με μετρητά σε ένα από τα εκατοντάδες σημεία πώλησης του viva.gr στο TheMall Athens, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots αναφέροντας απλά το όνομα της εκδήλωσης.
Θα χαρούμε να σας δούμε!