Υπάρχει κάτι ονειρικό, κάτι φαντασιακό και εξωτικό στα πορτρέτα της Lisa Holloway! Η ταλαντούχα φωτογράφος από τη Νεβάδα χρησιμοποιεί τα μαγευτικά τοπία της υπαίθρου ως σκηνικό, για να προβάλλει την παιδική ψυχή και την αθωότητα μέσα από το φακό της.

«Ήθελα να βάλω λίγη χρυσόσκονη στον κόσμο μας μέσα από τη δουλειά μου», λέει σε συνέντευξή της. «Εμπνέομαι κυρίως από την ομορφιά, τα χρώματα και τις υφές της φύσης. Πιστεύω αυτό που λένε ότι ‘τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής’ και προσπαθώ να το απεικονίσω αυτό στις φωτογραφίες μου».

Η Holloway, της οποίας τα εκπληκτικά πορτρέτα έχουν κατακλύσει το Ίντερνετ τον τελευταίο καιρό, δηλώνει ότι, εκτός από τη φύση, βασική πηγή έμπνευσης για τη δουλειά της αποτελούν τόσο τα 10 παιδιά της: 3 κορίτσια και 7 αγόρια, ηλικίας από 1 έως 17 ετών, όσο και ο ρόλος της ως μαμά.

«Ήμουν ανέκαθεν άνθρωπος με καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Όταν ήμουν μικρή, περνούσα ατέλειωτες ώρες ζωγραφίζοντας. Όταν απέκτησα τα δικά μου παιδιά, αυτή η αγάπη μου για την τέχνη εκφράστηκε στη Φωτογραφία, εκπληρώνοντας την ανάγκη μου να τα απαθανατίζω ασταμάτητα», εξηγεί και προσθέτει: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο πάνω από τα παιδιά μου. Αυτά είναι το καμάρι μου και η ευτυχία μου μαζί!».