Save the date: 28/9/2014
Κάθε χρόνο 1 στα 10 μωρά γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή προτού συμπληρώσουν τις 37 εβδομάδες κύησης. Η προωρότητα, σε όποια φάση της, έχει τεράστιο συναισθηματικό, οργανικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες. Ακόμη και η γέννηση λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το φυσιολογικό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του βρέφους. Η ψυχική επιβάρυνση των γονιών που βιώνουν την προωρότητα είναι πολλές φορές αβάσταχτη, τη στιγμή που χρειάζεται να είναι οπλισμένοι με υπομονή και θετική ψυχολογία.
Δωρεάν ομαδικές συναντήσεις
Σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας, η δημοσιογράφος και blogger Κέλλυ Σώκου, του 31 εβδομάδες (31ebdomades.blogspot.com) διοργανώνει συναντήσεις προκειμένου να βρεθούν μαζί γονείς που βίωσαν ή βιώνουν τώρα την προωρότητα και έχουν ανάγκη να γνωριστούν και να μιλήσουν. Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά τον μήνα (την τελευταία Κυριακή ή την τελευταία Παρασκευή) και θα ανακοινώνονται κάθε φορά από το μπλογκ 31 εβδομάδες.
Πού και πώς
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, στις 6 το απόγευμα, στο Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας, Ιωάννου Φιλήμονος 3 πίσω από την αμερικανική πρεσβεία (πρώτη παράλληλος της Δορυλαίου). Μπορούν να λάβουν μέρος γονείς αλλά και συγγενείς πρόωρων παιδιών εντελώς δωρεάν και χωρίς να προαπαιτείται δήλωση συμμετοχής. Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα.
Γιατί να έρθετε
Επειδή μόνο ένας γονιός που έζησε κάτι τόσο δυνατό όσο η προωρότητα μπορεί να καταλάβει τις ανησυχίες σας. Επειδή μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους γονείς που περιμένουν τώρα έξω από τις ΜΕΝΝ. Επειδή είναι αρκετά αυτά που πρέπει να γίνουν σχετικά με την προωρότητα στη χώρα μας.