Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο Ι-4 του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσιάζεται ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για άτομα ηλικία 65 ετών και άνω, που συνέταξε η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, σε συνεργασία με πλειάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό και ειδικούς και θα διεξαχθεί από τις 11:00 π.μ. έως και τις 16:45 μ.μ. Το πρόγραμμα της ημερίδας απαρτίζεται από τις παρακάτω ενότητες:
∙      H σημασία της σωστής διατροφής για τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα.
∙      Διατροφικές οδηγίες ανά ομάδα τροφίμων.  
∙      Συνήθειες που προάγουν την υγεία και την ποιότητα ζωής.
Στην ημερίδα, χαιρετισμούς έχουν κληθεί να απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Βασίλειος Σιδέρης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Βασίλειος Κοντοζαμάνης. Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει η Πυρηνικός Ιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, κα Άννα Μαστοράκου.
Το Ινστιτούτο Prolepsis ανέπτυξε τη σειρά των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών, οι οποίοι απευθύνονται τόσο στον γενικό πληθυσμό της χώρας, δηλαδή τους υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18-65 ετών, όσο και στις ακόλουθες πληθυσμιακές ομάδες:
–      Βρέφη, παιδιά και εφήβους,
–      Γυναίκες στην ενήλικη ζωή τους και στα σημαντικότερα στάδια της ζωής τους (εγκυμοσύνη, γαλουχία , εμμηνόπαυση)
–      Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.
Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί σε έντυπη μορφή ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ενώ σημειώνεται ότι η πλήρης σειρά των Οδηγών είναι διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diatrofikoiodigoi.gr.
Το πρόγραμμα «Ευ Δια…Τροφήν», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιήθηκαν οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.