Για κάποιους η κλίση προς την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία φαίνεται από μικρή ηλικία. Για αυτούς τους φίλους δημιουργήθηκε ο πρωτότυπος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού: Η δική μου Πόλη, που διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο 2015, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά  και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο σχετική με το θέμα του διαγωνισμού.
Δάσκαλοι και παιδιά από όλη την Ελλάδα θα μπορέσουν να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο. Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα www.wrohellas.gr, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014.
O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) για την ενθάρρυνση ενασχόλησης των παιδιών σε διαδραστικές δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.
Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΟΤΕ TV, ενώ ο OTE και η COSMOTE καλύπτουν και τα έξοδα συμμετοχής όλων των σχολείων ενώ θα διαθέσουν και τα έπαθλα των νικητριών ομάδων. Παράλληλα, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του OTE, θα υλοποιούνται σχετικά προγράμματα για επιλεγμένες ομάδες μαθητών και σε σχέση πάντα με τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.