Τη νέα κοινωνική πολυκατοικία του δήμου Αθηναίων στο Νέο Κόσμο εγκαινίασαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, μαζί με τη Διευθύντρια Επικοινωνίας της P&G για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, κα Δέσποινα Πάσσαρη, τηρώντας προηγούμενη δέσμευσή τους για τη λειτουργία της πριν από το τέλος του έτους.
Συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή την καινοτόμο δημοτική δράση, η P&G ανέλαβε και ολοκλήρωσε την πλήρη και ριζική ανακατασκευή και επίπλωση ενός ακινήτου του δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ώστε να γίνει κατάλληλο για τη υποδοχή οικογενειών που το έχουν ανάγκη. Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Βρεσθένης 41 και Λασσάνη. Περιλαμβάνει εννιά διαμερίσματα πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα, κοινόχρηστο καθιστικό χώρο με τηλεόραση, υπολογιστές και ειδικό χώρο για το παιχνίδι των παιδιών.
Με αυτή την πρωτοβουλία, η Procter & Gamble, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από γνωστά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως Ariel, Pantene, Fairy, Gillette, Always και Pampers, κάνει πράξη τοπικά την παγκόσμια στρατηγική της για τη δημιουργία της αίσθησης που εξασφαλίζει ένα σπίτι σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Το «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» είναι ένα νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, με στόχο να προσφέρει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία σε οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Ταυτόχρονα, ο δήμος στηρίζει τις οικογένειες αυτές με δωρεάν οργανωμένες, ειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ώστε να ξεφύγουν από τον κύκλο του κοινωνικού τους αποκλεισμού και να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο το συντομότερο δυνατό. Η φιλοξενία παρέχεται αρχικά για έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έξι μήνες με τη δημιουργία, από το Δήμο Αθηναίων, της πρώτης Κοινωνικής Κατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας.
Εκτός από τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου της συγκεκριμένης κοινωνικής κατοικίας, η συμβολή της P&G στο πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση της διαβίωσης των οικογενειών που θα στεγαστούν στο «Σπίτι Αισιοδοξίας», αλλά και την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας για διάφορες επιπλέον υπηρεσίες και παροχές, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου.