Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου, ακολουθώντας τη τάση των καταναλωτών για μια πιο ισορροπημένη διατροφή, προσφέρουν στην ελληνική αγορά ένα νέο αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι, με την ονομασία αλεύρι ζην! Η πρώτη ύλη προέρχεται από Ελληνικό σπόρο και αλέθεται παραδοσιακά στην ειδική ξεχωριστή γραμμή πετρόμυλου, ώστε να διατηρεί τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του.

Το δίκοκκο σιτάρι γνωστό με πολλές ονομασίες, είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού (12.000 π.Χ) όπου στην αρχαία Ελλάδα, διακινούνταν μέσω του λιμανιού Ζέας. Είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από το κοινό σιτάρι ολικής, καθώς είναι πλουσιότερο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά και βιταμίνες, όπως Β3.

Τώρα με το νέο αλεύρι Ζην, οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής έχουν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν κατ’οίκον λαχταριστά και υγιεινά αρτοπαρασκευάσματα όπως ψωμί, κέικ, κριτσίνια, με ελληνική παραδοσιακή γεύση. www.alevri.com