Τα Melissa Ολικής Αλέσεως, είναι ζυμαρικά που παρασκευάζονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού και είναι ιδανικά για όσους επιλέγουν μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.  Οι φυτικές ίνες που περιέχουν, συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ παράλληλα μας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα.
Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, είναι μια τροφή που προτείνεται συχνά από διαιτολόγους αλλά ενδείκνυται επίσης και για αθλητές, καθώς εκτός από πηγή φυτικών ινών (100 γραμμάρια αντιστοιχούν στο 27% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε κάθε μέρα), αποτελούν και πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, λόγω των υδατανθράκων που περιέχουν (100γρ ζυμαρικών αντιστοιχούν στο 28% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης υδατανθράκων).
Τα ζυμαρικά Melissa Ολικής Αλέσεως μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με μια ελαφριά κόκκινη σάλτσα τομάτας και να αποτελέσουν ένα απολαυστικό και ολοκληρωμένο γεύμα, ιδανικό για μια ισορροπημένη διατροφή που σε συνδυασμό με την καθημερινή, ήπια σωματική άσκηση, μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο και τη διατήρηση του ιδανικού σωματικού μας βάρους.
Τα Melissa Ολικής Αλέσεως διατίθενται σε ποικιλία σχημάτων, όπως Σπαγγέτι, Πέννες ριγέ, Στριφτό, Κριθαράκι μέτριο, Κοφτό, Φιογκάκι, ιδανικά για ελαφριές & άκρως γευστικές συνταγές!
H Melissa και τα ζυμαρικά Melissa Ολικής Αλέσεως σηματοδοτούν την αρχή του καλοκαιριού με μία μοναδική συνταγή!
Σπαγγέτι Melissa Ολικής Αλέσεως Aglio, Olio & Pepperoncino
Υλικά:
1 πακέτο Σπαγγέτι Melissa Ολικής Αλέσεως
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2-3 φρέσκες μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τις 3 σκελίδες σκόρδου (ή τις λιώνουμε) και κρατάμε την μία ολόκληρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε 1/3 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράσανε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το νερό στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το πιπέρι.
Καλή όρεξη με ζυμαρικά Melissa Ολικής Αλέσεως!