Η ζωή είναι πραγματικά πολύ όμορφη. Πολλές φορές, ωστόσο, για ν’ ανακαλύψουμε την ομορφιά της, χρειάζεται να έρθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις και ανθρώπους που μπορεί να μας πληγώσουν. Ίσως, όμως, αυτό να είναι και το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής μας: Να καταφέρουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, και να βγαίνουμε πιο δυνατοί από τις δυσκολίες. Να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να μην το βάζουμε κάτω. Ακόμα κι αν νιώθουμε αδύναμοι, ευάλωτοι και προδομένοι, όπως ο μικρός Σίμπα στην ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών».

Μια ανεπανάληπτη περιπέτεια, με πολυαγαπημένους χαρακτήρες και αξέχαστη μουσική, «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» αποτελεί πλέον μια κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, που τα κανάλια Novacinema ξαναζωντανεύουν στις οθόνες μας. Στο επίκεντρο της ιστορίας ο Σίμπα, ένα θαρραλέο λιοντάρι που ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς. Η γέννησή του, όμως, ανατρέπει τα κακόβουλα σχέδια του θείου του, Σκαρ. Σε συνεργασία με τις ύαινες, ο Σκαρ σκοτώνει το βασιλιά Μουφάσα, αναγκάζει το μικρό πρίγκιπα να φύγει από το βασίλειο και αρπάζει το θρόνο. Μόνος και αποπροσανατολισμένος, ο Σίμπα σύντομα βρίσκει σύντροφο στην περιπέτειά του τον Τιμόν και τον καλόκαρδο φίλο του, Πούμπα. Ο ελεύθερος χαρακτήρας τους τους οδηγεί σε μια καινούργια ζωή, ώσπου ο Σίμπα θυμάται την πραγματική αποστολή και το πεπρωμένο του. Έπειτα από πολλά χρόνια, ο Σίμπα επιστρέφει και διεκδικεί τα προνόμιά του και τη θέση του στον κύκλο της ζωής…

Πρόκειται για την αθάνατη ντισνεϊκή συνταγή στην τέλεια εκτέλεσή της, με το μεράκι και την έμπνευση να περισσεύουν. Απλό, συγκινητικό θέμα με τολμηρή προσέγγιση (ευδιάκριτη είναι η σκιά του σαιξπηρικού «Άμλετ»), απολαυστικότατοι βασικοί και δευτερεύοντες χαρακτήρες και λειτουργική χρήση τραγουδιών. «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» κέρδισε το Όσκαρ Μουσικής (Hans Zimmer) και Τραγουδιού (Elton John/Tim Rice «Can You Feel the Love Tonight»), ενώ απέσπασε τις αντίστοιχες Χρυσές Σφαίρες, όπως επίσης και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία «Κωμωδία ή Μιούζικαλ».

Απολαύστε στα κανάλια Novacinama μία από τις καλύτερες ταινίες της Disney, και μάλιστα σε ποιότητα High Definition για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση θέασης. Δείτε με τα παιδιά σας αυτή την απίθανη ζωντάνια μοναδικών χρωμάτων, που στην ποιότητά της θεωρείται κορυφαία μέχρι και σήμερα. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να γράψετε την ταινία και να τη δείτε ξανά και ξανά, μέσα από τη μοναδική δυνατότητα που σας δίνει ο αποκωδικοποιητής εγγραφής NovaBox+. Έτσι θα μπορείτε να επαναλάβετε την υπέροχη αυτή εμπειρία όποτε εσείς θέλετε και όσες φορές θέλετε!