Στους λόφους μιας καταπράσινης όασης μόλις λίγα μέτρα από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής βρίσκονται οι φιλόξενες και σύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ο Πλάτων, που εδώ και 46 ολόκληρα χρόνια πρωτοστατούν στον τομέα της παιδείας.

Μια περιήγηση τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους των Εκπαιδευτηρίων είναι αρκετή για να κατανοήσεις πως ο στόχος τους, να είναι κοντά στις γνωστικές, ψυχολογικές αλλά και δημιουργικές ανάγκες των παιδιών, από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο, εδώ εκπληρώνεται.   

Ένα σχολείο που προσφέρει πολύπλευρη και ευέλικτη μόρφωση σε ένα φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Χώροι ζεστοί, φωτεινοί, ειδικά διαμορφωμένοι με πλούσιο και ποιοτικό παιδαγωγικό υλικό ανάλογο της τάξης.

Αφορμή της επίσκεψης μας στα Εκπαιδευτήρια η πρωτοβουλία ενημέρωσης της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου για την διατροφική αξία των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας ‘’δια χειρός’’ του αναγνωρισμένου και ιδιαίτερα αγαπητού Έλληνα σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Ο κος Λαζάρου μύησε γονείς και μαθητές στα μυστικά που αφορούν όχι μόνο τη σωστή συντήρηση των ψαριών, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μαγειρεύουμε τα ψάρια ώστε να μη χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Παράλληλα μοιράστηκε μαζί μας εύκολες και νόστιμες συνταγές για να εντάξουμε πιο ενεργά το ψάρι στο καθημερινό διαιτολόγιο όλης της οικογένειας. Αφορμή της ωραίας αυτής συνάντησης είναι να καταλάβουμε όλες οι μαμάδες το σπουδαίο διατροφικό ρόλο που παίζει το ψάρι για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας.  Tα ψάρια περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες Α και D (απαραίτητες κυρίως για την υγιή ανάπτυξη των οστών, των δοντιών και της όρασης), σελήνιο, ιώδιο, μαγνήσιο, φώσφορο και αποτελούν την κύρια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, που περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ αποτελούν μια καλή εναλλακτική πηγή ασβεστίου.  Έχουμε πολλούς (και καλούς) λόγους να εντάξουμε σταθερά το ψάρι στο οικογενειακό μας μενού μιας και πρόκειται για μια απόλυτα υγιεινή και απαραίτητη τροφή. Τα πιάτα που ετοίμασε live ο γνωστός σεφ σε αυτό το ιδιαίτερο μάθημα μαγειρικής τα δοκιμάσαμε όλοι οι συμμετέχοντες με μεγάλο ενθουσιασμό! Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και νοστιμότατες συνταγές επισκεφτείτε το www.tsipouralavraki.gr 

Δοκιμάστε κι εσείς μια από τις συνταγές: 

Τσιπούρες στο γκριλ με λαχανικά

Υλικά:

2 τσιπούρες 800-1000 γρ. περίπου

80 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. ζωμός λαχανικών

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες

30 γρ. χυμός λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

 

Στρώνουμε τα λαχανικά στο ταψί. Χαράζουμε τις τσιπούρες κατά μήκος και από τις δύο πλευρές και βάζουμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά. Τα λαδώνουμε και από τις πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό.

Βάζουμε το ταψί στο γκριλ και στη μεσαία σκάλα για 25 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε τις τσιπούρες και ψήνουμε για 10 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε και στολίζουμε με το μαϊντανό.

Καλή σας επιτυχία!