Το πρώτο Eco Kids Festival ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, σε δύο ημέρες αφιερωμένες στο παιδί, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Σε έναν κόσμο όμως που το περιβάλλον καταστρέφεται καθημερινά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε στα παιδιά μας να το αγαπούν και να το προστατεύουν

Στο μεγάλο φεστιβάλ Eco Kids Festival, οικολογικές οργανώσεις, εκπαιδευτικές ομάδες και γνωστοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά από παραστάσεις, συναυλίες, περιβαλλοντικά εργαστήρια και παιχνίδια, με σκοπό γονείς και παιδιά να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν πρακτικές που οδηγούν σε μια πιο ισορροπημένη σχέση με τον πλανήτη μας.

Κατά τη διάρκεια του Eco Kids Festival, μια σειρά από ευφάνταστες, διασκεδαστικές και πάντα εκπαιδευτικές δράσεις γνωστών περιβαλλοντικών οργανώσεων, αλλά και διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια, θα εμπλουτίσουν την εμπειρία του φεστιβάλ για τους μικρούς μας φίλους.

Η υπηρεσία Nova 3 Play συμμετέχει στο Eco Kids Festival με 3 θεματικές ενότητες – δράσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τα παιδιά προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τα φυτά και τα ζώα του πλανήτη μας και να τα προστατεύσουν από τους κινδύνους που τα απειλούν.

Στη θεματική ενότητα «Ζωικό βασίλειο» τα παιδιά, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου εικαστικού-παιδαγωγού, θα δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες, εμπνευσμένες από ζώα του πλανήτη μας!

Στη θεματική ενότητα «Φυτικό βασίλειο» τα παιδιά θα φυτέψουν και θα διακοσμήσουν -με το δικό τους μοναδικό τρόπο- γρασιδοκεφάλες τους οποίους θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας αναλαμβάνοντας να τους ποτίζουν καθημερινά ώστε να αρχίσουν να φυτρώνουν τα γρασιδομαλλιά τους!

Στη θεματική ενότητα «Θαλάσσιο βασίλειο» τα παιδιά θα παίξουν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι κρίκων, στόχος του οποίου είναι να καθαρίσουν το βυθό από διάφορα απόβλητα ώστε να διατηρήσουν καθαρό το περιβάλλον που ζουν και αναπτύσσονται οι θαλάσσιοι οργανισμοί.

Ώρες δράσεων: Σάββατο 13:00 – 16:00 & Κυριακή 11:00-14:30

*Η υπηρεσία Nova 3Play είναι χρυσός χορηγός στο Eco Kids Festival

*Στο Eco Kids Festival, η υπηρεσία Nova 3Play θα προσφέρει στα παιδιά ένα ταξίδι στη γνώση, μέσα από επιλεγμένα ντοκιμαντέρ για αυτές τις ηλικίες, από τα κορυφαία κανάλια ντοκιμαντέρ που διαθέτει η υπηρεσία. (ως συνέχεια αυτής της πληροφορίας μπορεί να ακολουθήσει η αναφορά-ανάλυση για τις δράσεις)

*Περισσότερες πληροφορίες για το Eco Kids Festival www.ecokids.gr