Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της απόλυτης χαράς, της ελπίδας, της αγάπης, της οικογένειας. Για κάποιους ανθρώπους όμως, όχι τόσο τυχερούς, αυτά τα συναισθήματα δεν είναι δεδομένα. Και σε αυτούς ακριβώς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά που τους λείπει το χαμόγελο και το παιχνίδι, το νόημα της προσφοράς αυτών των ημερών βρίσκει την αληθινή του ουσία.

Και επειδή η διάθεση για προσφορά μπορεί και πρέπει να μεταδίδεται, ενέργειες και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν σε αυτό αποφασιστικά, όπως η δράση της ΙΚΕΑ «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση» πάντα θα μας δίνουν λόγο να χαμογελάμε και να συμβάλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Η ΙΚΕΑ, με πίστη στο μέλλον αυτού του κόσμου και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους πιο σημαντικούς ανθρώπους, τα παιδιά, στηρίζει για 13η χρονιά τις δράσεις της UNICEF μέσω της ενέργειας «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση», με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά σε όλο τον κόσμο.  Έτσι και φέτος, από τις 9 Νοεμβρίου 2015 ως τις 3 Ιανουαρίου 2016 για κάθε λούτρινο παιχνίδι που πωλείται στα καταστήματα ΙΚΕΑ, το ΙΚΕΑ Foundation θα δωρίζει 1 ευρώ στη UNICEF για την εκπαίδευση των παιδιών.

Από το 2003, από την  ενέργεια «Τα Λούτρινα Παιχνίδια για την Εκπαίδευση» έχουν επωφεληθεί πάνω από 11 εκατομμύρια παιδιά, μέσα από 99 προγράμματα, σε 46 διαφορετικές χώρες. Το συνολικό ποσό που έχει δωρίσει το IKEA Foundation είναι 77 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΙΚΕΑ μάλιστα, θέλοντας να σηματοδοτήσει την 13η και τελευταία χρονιά της ενέργειας και ταυτόχρονα να σχηματίσει μια γέφυρα με τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για τα δικαιώματα των παιδιών, πρόσθεσε μια νέα ενδιαφέρουσα πινελιά -στην κυριολεξία- στην ενέργεια, διοργανώνοντας έναν παγκόσμιο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μικρούς μας καλλιτέχνες! Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και ξεδίπλωσαν το ταλέντο σχεδιάζοντας τα λούτρινα παιχνίδια των ονείρων τους. Μέσα από τις χιλιάδες υπέροχες συμμετοχές, απ’ όλον τον κόσμο, αναδείχθηκαν δέκα νικητές, τα σχέδια των οποίων κατασκευάστηκαν σε υπέροχα και πρωτότυπα λούτρινα παιχνίδια τα οποία και πωλούνται, ως περιορισμένη σειρά, με την ονομασία «SAGOSKATT» στα καταστήματα ΙΚΕΑ, κατά τη διάρκεια της ενέργειας «Τα λούτρινα παιχνίδια για την Εκπαίδευση».

Δείτε όλα τα λούτρινα παιχνίδια εδώ
Δείτε τη νέα σειρά SAGOSKATT που δημιουργήθηκε από τα σχέδια των παιδιών εδώ