Το Σεπτέμβριο του 2012, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, 2 συλλεκτικές φιγούρες αφιερωμένες σε κοινωνικό σκοπό. Η PLAYMOBIL Hellas, με βασικό στόχο την υποστήριξη των παιδιών σε ανάγκη, παρουσίασε ένα καινοτόμο πρόγραμμα Κοινωνική Ευθύνης, το οποίο “αγκάλιασαν” από την πρώτη στιγμή οι λάτρεις των μικροσκοπικών φιγούρων PLAYMOBIL.

Το PLAYMOBIL play & give, αποτελεί από τότε, ένα από τα πιο αγαπημένα κοινωνικά προγράμματα της χώρας και έχει καταφέρει, χάρη στη θερμή ανταπόκριση του κοινού, να προσφέρει στο Σύλλογο ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, 80.000€ για την ενίσχυση των σκοπών του.

Μέσα σε 4 χρόνια έμπρακτης προσφοράς, το PLAYMOBIL play & give πέτυχε να ευαισθητοποιήσει πρώτα απ’ όλα τα παιδιά, τα οποία απέκτησαν ένα εκπαιδευτικής φύσεως παιχνίδι του οποίου οι αξίες εξέλιξαν το διδακτικό του χαρακτήρα και μετέφεραν στα παιδιά ένα από τα πιο ουσιαστικά μηνύματα: τη σπουδαιότητα του να προσφέρεις σε όποιον έχει ανάγκη.

Με κεντρικό μήνυμα “Με κάθε συλλεκτική φιγούρα  δίνεις κι εσύ ζωή και ελπίδα σε παιδιά που τη χρειάζονται”, το PLAYMOBIL play & give κάθε χρόνο παρουσιάζει 2 νέες συλλεκτικές φιγούρες, εμπνευσμένες από τα αγαπημένα θέματα των παιδιών: πειρατές, πριγκίπισσες, ιππότες και νεράιδες, έχουν πλέον πάρει τη δική τους θέση στα παιδικά δωμάτια όλης της χώρας.

Το 2015, το PLAYMOBIL play & give παρουσίασε τον Πυροσβέστη και την Κτηνίατρο. Οι φιγούρες αποτέλεσαν παράλληλα πηγή έμπνευσης για το γνωστό συγγραφέα παιδικών παραμυθιών, Αντώνη Παπαθεοδούλου, ο οποίος δημιούργησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το παραμύθι PLAYMOBIL play & give «Η πιο ωραία δουλειά του κόσμου», αφιερωμένο στους σκοπούς του Συλλόγου ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Το παραμύθι PLAYMOBIL play & give διατίθεται δωρεάν στο PLAYMOBIL FunPark, ενώ οι φιγούρες κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών, μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων.  Αναζητείστε τις! Περισσότερες πληροφορίες: www.playmolbil.gr, www.oramaelpidas.gr