News

Δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ στο HOME Project από το Ίδρυμα IKEAΟ διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανθρωπιστικού σκοπού HOME Project, έλαβε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Ίδρυμα IKEA προκειμένου να ενισχύσει το πολύτιμο έργο που προσφέρει στους τομείς της στέγασης και της προσφοράς εργασίας σε πρόσφυγες οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση και βρίσκονται στην Ελλάδα. Tο HOME Project στοχεύει στην παροχή ασφάλειας, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης σε ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και υποστηρίζει ήδη τη λειτουργία πέντε δομών φιλοξενίας. Το HOME Project παρεμβαίνει βοηθώντας ανήλικους πρόσφυγες σε σημεία υποδοχής σε όλη την Ελλάδα, απαντώντας στις πραγματικές ανθρωπιστικές ανάγκες με εξειδικευμένη υποστήριξη, χρηματοδότηση και συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα.

Η νέα δωρεά από το Ίδρυμα IKEA θα επιτρέψει στο HOME Project να διπλασιάσει το εύρος των εργασιών του, υποστηρίζοντας άλλους πέντε χώρους φιλοξενίας, αυξάνοντας τις δυνατότητες παροχής φροντίδας σε περισσότερα από 200 παιδιά και προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης, προστασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης. Η συγκεκριμένη, πιο πρόσφατη δέσμευση, θα αυξήσει τις συνολικές θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει το HOME Project σε περισσότερες από 120, συμπεριλαμβάνοντας απασχόληση για αρκετούς πρόσφυγες.

Περισσότεροι από 8.419 από τους πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016 είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, και αντιμετωπίζουν κινδύνους βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, εκμετάλλευσης και διακίνησης οργάνων.

- 100 παιδιά στεγάζονται στους πέντε ξενώνες φιλοξενίας που λειτουργούν ήδη, ενώ δημιουργήθηκαν περισσότερες από 60 θέσεις εργασίας.

-Η δωρεά του Ιδρύματος ΙΚΕΑ προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας πέντε επιπλέον ξενώνων, αυξάνοντας τις δυνατότητες φιλοξενίας σε 200 παιδιά και τις θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 120.

- Από την αρχή του 2016 έως και σήμερα έχουν καταγραφεί επίσημα από τις Ελληνικές αρχές 8.419 ασυνόδευτοι ανήλικοι.


«Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα για ένα ασφαλές μέρος που μπορούν να αποκαλούν σπίτι», δήλωσε ο Per Heggenes, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος IKEA. «Το Ίδρυμα ΙΚΕΑ υποστηρίζει το HOME Project επειδή πιστεύουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις και τον ΟΗΕ, για να εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα στα ευάλωτα παιδιά, βοηθώντας τα να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να οικοδομήσουν ένα μέλλον για τον εαυτό τους».

Η Σοφία Κουβελάκη, Διευθύντρια του HOME Prοject, δήλωσε: «Η κλίμακα της συγκεκριμένης καταστροφής είναι τεράστια και τα παιδιά είναι τα πραγματικά θύματα της. Είμαστε ευγνώμονες στο
Ίδρυμα ΙΚΕΑ για την αναγνώριση της κρίσιμης αποστολής του HOME Project και για αυτή τη γενναία δωρεά, η οποία θα επιφέρει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Eλπίζουμε ότι θα αποτελέσει έμπνευση για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

Tο HOME Project προσδοκά να συνεχίσει να λαμβάνει δωρεές και υποστήριξη προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της προσφυγικής κρίσης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, υπήκοοι κυρίως Συρίας, Αφγανιστάν και Πακιστάν, έχουν φτάσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015 και χρήζουν βοήθειας και προστασίας. Οι στοχευμένες παρεμβάσεις σε καταυλισμούς καλύπτουν ένα μέρος των βασικών αναγκών, από την παροχή γάλακτος για μωρά έως ιατρική, εκπαιδευτική, γλωσσική και νομική υποστήριξη.

Όλες οι δωρεές που προσφέρονται στο HOME Project παρέχονται απευθείας σε ανήλικους πρόσφυγες βοηθώντας τους να είναι ασφαλείς, να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και ρούχα, να έχουν ένα σπίτι και να ενσωματώνονται στην κοινωνία. Το HOME Project συνεχίζει να αναζητά και να συγκεντρώνει όλες τις μορφές δωρεάς και βοήθειας που θα επιφέρουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών και των τοπικών κοινωνιών.

www.homeproject.org

Facebook: The HOME Project
Twitter: @HomeProjectOrg
Instagram: HomeProjectOrgΣχετικά Άρθρα

Με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο πέμπτος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο, και το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο HARPER’S BAZAAR.
Αυτήν την εβδομάδα με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο πέμπτος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο, και το μεγαλύτερο περιοδικό μό...
Το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ, ο τρίτος τόμος του «Άξιος Εστί» και το περιοδικό Esquire.
Το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ, ο τρίτος τόμος του «Άξιος Εστί», ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο και το περιοδικό Esquire.Ο Μίκης Θεοδωράκης αφηγείται τη ζωή...
Εnd Of Sales στο Εκπτωτικό Χωριό McArthurGlen  με εκπτώσεις 70%
Από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου, στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen,  η απόλυτη αγοραστική εμπειρία γίνεται ακόμα πιο απολα...
Ημερίδα για τον αυτισμό
Τo Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 9:30 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου θα διεξαχθεί Ημερίδα με θέμα τον Αυτισμό. Το «Σωματείο Φάσμα Γονέ...
Αυτό το Σάββατο με το «Τo Βήμα της Κυριακής», ο τέταρτος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο και το περιοδικό Γευσιγνώστης.
Εκτάκτως αυτό το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το κορυφαίο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς δωρεάν με «Το Βήμα της Κυριακής».  Για πρώτη φορά στην...
Ένα βιβλίο-σταθμός για τον Μίκη Θεοδωράκη από ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.
Εκτάκτως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ο δεύτερος τόμος«Με το βιβλίο αυτό του Γεώργιου Π. Μαλούχου έγιναν γνωστά γεγονότα, άγνωστα έως τώρα ...