Δεν υπάρχει ναι ή όχι ως απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Κάθε παιδί αναπτύσσει τη δική του προσωπικότητα και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή περίπτωση. Τις περισσότερες φορές θεωρείται φυσιολογικό αλλά ενίοτε μπορεί να είναι λόγος ανησυχίας. Εξαρτάται από τους λόγους για τους οποίους θέλει να μένει μόνο του πολλές ώρες.

Αν χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό του κάνοντας την αγαπημένη του δραστηριότητα, μακριά από την ένταση, την ταχύτητα και την ηλεκτρονική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε, μπορεί να μην αντιληφθεί πόσες ώρες έχουν περάσει. Οπότε μιλάμε για κάτι θετικό και για ένα παιδί που χρειάζεται αυτές τις ώρες μοναξιάς. Σε γενικές γραμμές, αν το παιδί ασκείται σωματικά, έχει καλή σχέση με τους φίλους και την οικογένεια και περνάει ευχάριστα στο δωμάτιό του, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.  Δεν είναι όμως καλή ιδέα να είναι μόνο του τόσες ώρες παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να παίζουν 1 με 2 ώρες το πολύ, και πάντοτε με τη γονική επίβλεψη.

Μία ένδειξη κατάθλιψης είναι τα παιδιά που μένουν πολύ στο δωμάτιο, είναι ξαπλωμένα και απλώς κοιτούν το ταβάνι. Κι ενώ πιστεύουμε λανθασμένα ότι η κλινική κατάθλιψη αφορά μόνο στους ενήλικες, το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών μας ενημερώνει ότι πλήττει και το 2% των παιδιών από 3 έως 17 ετών. Άλλα συμπτώματα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για ο,τιδήποτε, η απουσία χαράς και απόλαυσης αλλά και οι πονοκέφαλοι ή στομαχόπονοι. Όσο πιο νωρίς εντοπίσετε την κατάθλιψη και απευθυνθείτε στο γιατρό, τόσο πιο γρήγορα προλαμβάνεται.