Κάθε νέας γονέας που έχει δίδυμα, έχει αναρωτηθεί αρκετές φορές για το ποια είναι η σωστή επιλογή στο ντύσιμο των παιδιών. Φορούν τα ίδια, πρέπει να είναι εντελώς ξεχωριστά ή μήπως είναι καλύτερο να ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα σύνολα; Πάμε να δούμε μερικές μικρές συμβουλές μέσα από τα υπέρ και τα κατά κάθε περίπτωσης.

Τα ίδια ρούχα

Άνεση: τα δύο πρώτα χρόνια που σας προβληματίζουν τα θέματα του ταΐσματος και του ύπνου, μπορείτε να επιλέγετε τα ίδια ρούχα για να μην χάνετε χρόνο, ειδικά αν εργάζεστε και το βλέπετε σαν πολυτέλεια.

Χρήματα: θα πρέπει να τα παίρνετε όλα διπλά. Αν δεν έχετε εντοπίσει συγκεκριμένες εκπτώσεις, θα είναι αρκετά ακριβό το να τα ντύνετε.

Προσοχή: αν απολαμβάνουν τη θετική προσοχή από τους γύρω τους, εφόσον θα φορούν τα ίδια, μάλλον ανήκει στα συν.

Παράγοντας διασκέδαση: αν το κάνετε όλες μαζί, είναι διασκεδαστικό και τα δίδυμα απολαμβάνουν τη διαδικασία του ντυσίματος, ειδικά αν μοιάζουν σαν προσωπικότητες.

Ασφάλεια: αν ένα παιδί χαθεί αλλά είναι ντυμένο ίδια με το άλλο, θα σας είναι πιο εύκολο να το εντοπίσετε.

Αναγνώριση: δεν μπορείτε να τα ξεχωρίσετε εύκολα, αλλά πολύ περισσότερο οι άνθρωποι εκτός της οικογενείας. Δοκιμάστε διαφορετικά χτενίσματα και αξεσουάρ.

Διαφορετικά ρούχα

Ταυτότητα: το διαφορετικό ντύσιμο επιτρέπει στα παιδιά να αναδεικνύουν την προσωπική τους ταυτότητα. Το ένα κορίτσι μπορεί να είναι πιο κοκέτα ενώ το άλλο να είναι αγοροκόριτσο.

Χρόνος: δεν χάνετε χρόνο στο δρόμο επειδή κάποιος θα ρωτήσει αν είναι δίδυμα. Επίσης, μπορεί να μην αρέσει σε εσάς ή στα παιδιά να τραβούν συνέχεια την προσοχή.

Αναγνώριση: οι δάσκαλοι, οι φίλοι και οι συγγενείς δυσκολεύονται λιγότερο να ξεχωρίσουν τα δίδυμα αν φορούν διαφορετικά ρούχα.

Ασφάλεια: αν πηγαίνετε τα παιδιά στο γιατρό, δεν υπάρχει κίνδυνος να μπερδέψετε το γιατρό και να δώσει φάρμακο σε λάθος παιδί.

Ανάπτυξη: επιτρέπετε στα παιδιά να εκφραστούν απόλυτα και να κάνουν τις δικές τους επιλογές, ακόμα κι αν είναι ενίοτε τρελές.

Αδικία: θα ακούτε συχνά το ΄δεν είναι δίκαιο γιατί ήθελα να το βάλω εγώ πρώτη’.

Συνδυασμός

Ικανοποίηση: τα ντύνετε με τον ίδιο τρόπο αλλά παίρνουν και έξτρα ρούχα που είναι μόνο δικά τους.

Χρόνος: θα πάρει περισσότερο χρόνο να βάλουν παρόμοια σύνολα με διαφορετικά σχέδια και αξεσουάρ. Ειδικά μέχρι να αποφασίσουν ποιος θα βάλει τι.

Αναγνώριση: ο κόσμος τα ξεχωρίζει πολύ πιο εύκολα.