1. Η νυχτερινή ενούρηση των παιδιών ενώ κοιμούνται είναι φυσιολογική και γίνεται χωρίς τη θέλησή τους. Οι γονείς ντρέπονται να συζητήσουν για αυτό το θέμα με άλλους γονείς, αλλά δεν υπάρχει λόγος ντροπής. Στην ηλικία των 7, 1 στα 10 παιδιά δεν μπορούν να παραμείνουν στεγνά τη νύχτα. Και δεν το κάνουν από τεμπελιά. Έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την έλλειψη ελέγχου. Πρέπει πρώτα να αναπτυχθούν οι μυς, ο εγκέφαλος και η κύστη.
  2. Η πρωινή και η νυχτερινή ενούρηση είναι διαφορετικές επιτυχίες. Μπορεί το παιδί να έμαθε να πηγαίνει στην τουαλέτα ή να χρησιμοποιεί το γιογιό αλλά η νύχτα είναι ένα άλλο θέμα. Απλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μάθει να κρατιέται το βράδυ ή να πηγαίνει κανονικά στην τουαλέτα και τότε.
  3. Η νυχτερινή ενούρηση δεν προκαλείται από ιατρικά αίτια. O μόνος λόγος που ίσως προκαλεί ανησυχία είναι αν συνδυάζεται με πόνο όταν ουρεί, πυρετό ή άλλα σωματικά προβλήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο.
  4. Μην τιμωρείτε και να είστε προσεκτική με τις ανταμοιβές. Με το να ανταμείβετε το παιδί κάθε φορά που μένει στεγνό τη νύχτα, το μόνο που καταφέρνετε είναι να το αγχώνετε, εφόσον δεν είναι στον έλεγχό του. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τις τιμωρίες.
  5. Δεν υπάρχει θαυματουργή θεραπεία. Με το να μειώσετε το νερό, κάνετε απλά κακό στην υγεία του παιδιού και του προκαλείτε προβλήματα, όπως η δυσκοιλιότητα. Το να το ξυπνάτε μέσα στη νύχτα για να πάει τουαλέτα, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες, αλλά δεν σας εγγυάται ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε σεντόνια το πρωί.