Τα παιδιά αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν τη φαντασία τους. Πέρα από τον κλασικό τρόπο έκφρασης μέσα από τη ζωγραφική, σήμερα υπάρχουν πολλά, καινοτόμα, δημιουργικά παιχνίδια που απασχολούν τα παιδιά για ώρες και τα βοηθούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους!

Πρόσφατα ανακάλυψα το Play-Doh. Ένα υλικό που έχει προσιτή τιμή, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και προϊόντων και είναι απόλυτα ασφαλές διότι έχει ως βάση το σιτάλευρο.

Όπως ακριβώς το ζυμάρι, έτσι και το Play-Doh αποθηκεύεται στο ειδικό βαζάκι για να διατηρεί την υγρασία του! Αλλά και αν ξεραθεί, με λίγες σταγόνες νερό και πλάσιμο, γίνεται σαν καινούριο. Είναι μη τοξικό, έχει υπέροχη μυρωδιά και περιέχει αλάτι ώστε αν το παιδί το καταπιεί, να μην θέλει να το ξαναβάλει στο στόμα του.  Έτσι το παιδί μου δημιουργεί και εγώ είμαι ήσυχη! Σε αντίθεση με τις κοινές πλαστελίνες, καθαρίζεται και εύκολα!

Βρήκα στην αγορά 3 νέα παιχνίδια Play-Doh για παιδιά 3 ετών και άνω, και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας (υπάρχουν φωτογραφίες και στο www.playdoh.gr):

PLAY-DOH  ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

Τα παιδιά τρελαίνονται για παγωτά και αυτό το παιχνίδι τους δίνει κίνητρο για ώρες παιχνιδιού και δημιουργίας. Πρόκειται για μια πολύχρωμη Παγωτομηχανή  με 2 θήκες τοποθέτησης Play-Doh για τέλεια, αφράτα, στριφογυριστά παγωτά μηχανής από πλαστοζυμαράκι! Έχει πολλά καλουπάκια, χωνάκια και αξεσουάρ για εντυπωσιακές δημιουργίες.

Δημιουργία και χαρά μέσα από το παιχνίδι!

PLAY-DOH DISNEY PRINCESSES – ΜΠΟΥΤΙΚ ΜΟΔΑΣ

Τα κορίτσια λατρεύουν τη μόδα και τις Πριγκίπισσες της Disney. Τι καλύτερο από ένα παιχνίδι που συνδυάζει όλα τα παραπάνω και φυσικά το Play-Doh για την ανάπτυξη των ικανοτήτων, της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους;

Υπέροχα χρώματα Play-Doh, πολλά καλουπάκια και εργαλειάκια για να ντύσουν τις Πριγκίπισσες για τον χορό. Το όνειρο κάθε κοριτσιού!

PLAY-DOH ROWDIE ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Το παιχνίδι αυτό είναι η αφορμή για να μάθει ένα παιδί για την ανακύκλωση διασκεδάζοντας! Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης με πολλά αξεσουάρ. Το παιδί καλείται να φτιάξει πολύχρωμα μπουκάλια με το ειδικό καλούπι, να τα τοποθετήσει στον μπλε κάδο του φορτηγού, και να αδειάσει τον κάδο στο πίσω μέρος του φορτηγού. Καθώς το φορτηγό προχωράει, αφήνει πίσω του πολύχρωμα, αστεία αντικείμενα: από φαγητά μέχρι αστεία έντομα. Αμέσως μαζεύουμε με το φτυάρι τα σκουπιδάκια και το παιχνίδι δεν σταματάει ποτέ! Ένα υπέροχο δώρο για δημιουργικότητα χωρίς όρια!

PLAY-DOH ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ!

Είδα επίσης στα καταστήματα και στο www.playdoh.gr μια μεγάλη ποικιλία υλικών σε πολύ προσιτές τιμές (από 0,99€!) και για το σχολείο και για δωράκια στα πάρτι. Άλλωστε για τις περισσότερες μητέρες πλέον, πλαστελίνη σημαίνει μόνο Play-Doh.

Καλή Διασκέδαση!