Σύμφωνα με νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου «Williams» σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου «UCLA», οι έφηβοι που μεγάλωσαν σε οικογένειες αντισυμβατικές, όπου η ανατροφή ήταν καθαρά γυναικεία υπόθεση, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία συγκριτικά με εκείνους που ανατράφηκαν από το παραδοσιακό ζευγάρι ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Child and Family Studies», τα παιδιά με 2 μαμάδες παρουσιάζουν πολύ λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς αλλά και υψηλότερη αυτοεκτίμηση, σε σχέση με τα παιδιά που μεγαλώνουν με το συμβατικό δίπτυχο μαμά – μπαμπάς.  

«Τα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των παιδιών οφείλονται κυρίως στην ποιότητα της γονεϊκής μέριμνας και ελάχιστα στο σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών», εξηγεί μία από τους συγγραφείς της μελέτης. «Ωστόσο, καλό είναι να τονίσουμε ότι, κατά τα άλλα, οι έφηβοι και των δύο ομάδων παρουσίαζαν ομοιότητες στη γενικότερη συμπεριφορά τους», προσθέτει η ειδικός.