Μια ειδική γκαλερί δημιουργήθηκε, στο Τόκιο, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ονομάζεται «Στοιχειωμένο Σπίτι» και είναι αποκλειστικά για παιδιά!
Όσο κι αν τρελαίνονται να μουτζουρώνουν και να χρωματίζουν όποιο χαρτί βρουν μπροστά τους, είναι αλήθεια πως πολύ δύσκολα θα βρεις παιδί που θα το πείσεις πως οι πίνακες του Ντα Βίντσι είναι…λίγο πιο ενδιαφέροντες από τα γουρουνάκια και τα τρενάκια στο μπλοκ ζωγραφικής του…
Αυτό μάλλον σκέφτηκε το επιτελείο της ομάδας Torafu Architects, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να… κατεβάσουν το όριο ηλικίας στους επισκέπτες του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Τόκιο και να φέρουν τα παιδιά  κοντά στη μαγεία της εικαστικής τέχνης,  δημιούργησαν μια πρωτότυπη γκαλερί,  κατάλληλη μόνο για… ανήλικους φιλότεχνους, με τον  πολύ ευφάνταστο τίτλο «Στοιχειωμένο Σπίτι».
Η ιδέα και η εκτέλεσή της είναι πραγματικά απολαυστική κι αυτό αποδεικνύεται από την έκπληξη αλλά και το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στο πρόσωπο των μικρών επισκεπτών της γκαλερί με το που μπαίνουν στο χώρο της έκθεσης. Είναι μία «στοιχειωμένη» gallery που επιτρέπει στα παιδιά να παίξουν και να κάνουν όλα όσα απαγορεύονται μέσα σε ένα μουσείο… να αγγίξουν, να τρέξουν, να φωνάξουν
Πασίγνωστα έργα ζωγραφικής φαντάζουν γοητευτικά παράξενα καθώς μικρές πινελιές χαριτωμένου κι άλλοτε …μαύρου χιούμορ πραγματικά τα  μεταμορφώνουν, προκαλώντας το ενδιαφέρον και τη φαντασία των παιδιών. Σκιές πίσω από τις ζωγραφισμένες μορφές, άδεια κάδρα που ανοίγουν σε μυστικά μονοπάτια, αναποδογυρισμένα πορτραίτα, αλλά και ένα ζευγάρι χέρια να αγκαλιάζει το διάσημο πρόσωπο της Μόνα Λίζα, είναι μερικά μόνο από τα τρυκ που χρησιμοποίησε η ομάδας της Torafu Architects προκειμένου, μέσα από το παιχνίδι, την αλληλεπίδραση και το χιούμορ,  να προσελκύσει και να ιντριγκάρει το μυαλό  και τις αισθήσεις των παιδιών, που όπως ξέρουμε είναι και οι πιο αυστηροί κριτές. 
Όπως και να’ χει, για ένα είμαστε σίγουροι!  Πως το «Στοιχειωμένο Σπίτι» πήρε απ’ όλους τους μικρούς φιλότεχνους δέκα με τόνο!