νήπιο

υγεία | ανάπτυξη | ψυχολογία | διατροφή | εκπαίδευση |

Ποια είναι η πιο δύσκολη ηλικία των παιδιών (για τους γονείς)!

05/07/2016
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Ποια είναι η πιο δύσκολη ηλικία των παιδιών (για τους γονείς)!

Η αλήθεια είναι ότι κάθε ηλικία του παιδιού έχει τις δικές της δυσκολίες.  Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η πιο δύσκολη ηλικία είναι αυτή των δύο ετών. Τότε που το παιδί δεν είναι ούτε ούτε μωρό, αλλά ούτε και ακριβώς νήπιο.

Είναι η ηλικία που θέλει να εξερευνήσει τα πάντα, τα ντουλάπια, τα χώματα, την λεκάνη της τουαλέτας...Η ηλικία που τρέχει, σκαρφαλώνει, ανεβαίνει, πηδάει από τον καναπέ, γι' αυτό και χρειάζεται συνέχεια κάποιον να το κυνηγάει. Είναι αυτή η επικίνδυνη ηλικία που μπορεί πολύ εύκολα να χτυπήσει σε μια γωνία, να σκοντάψει πάνω στα παιχνίδια, να βγει από την κούνια, να  βάζει πράγματα στο στόμα του.

Ωστόσο, μην απογοητεύεστε! Τα δίχρονα μπορεί να είναι δύσκολα ( δεν είναι τυχαίο που οι αμερικανοί αναφέρονται στη συγκεκριμένη ηλικία με τον όρο «terrible twos») αλλά και αξιαγάπητα!

Κι όμως, από ό,τι φαίνεται το πείσμα, η ζωηράδα των... τρομερών δίχρονων δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς τους μια δεκαετία αργότερα!  

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από βρετανική εταιρεία με τη συμμετοχή 2000 οικογενειών, φαίνεται πως η πιο δύσκολη ηλικία των παιδιών είναι από τα 10 μέχρι τα 12 - προφανώς η εφηβεία είναι μια απαιτητική φάση της ζωής τους, όχι μόνο για τα ίδια αλλά και για τους γονείς.

Σύμφωνα πάντως με το 40% των γονιών που συμμετείχαν στην έρευνα, η πιο απολαυστική ηλικία είναι αυτή των 5 ετών, όταν τα παιδιά μπορούν πλέον να επικοινωνούν άψογα, αναπτύσσουν αίσθηση του χιούμορ και αρχίζουν να συμμετέχουν μαζί με τους γονείς σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

Σχετικά Άρθρα

Πώς η επιλογή των παιχνιδιών επηρεάζει το μέλλον των παιδιών μας!
Μια νέα μεγάλη καμπάνια που εγκαινιάστηκε στη Βρετανία με τον τίτλο Let Toys Be Toys προωθεί τα παιχνίδια που προορίζονται για αγόρια κ...
Είναι σωστό να λέμε στο παιδί μας ότι είναι όμορφο;
Σαφώς και όλες οι μαμάδες ως κουκουβάγιες βλέπουν τα παιδιά τους ως τα ομορφότερα του κόσμου και φυσικά καμία δε μπορεί ν’ αντισταθεί στο πε...
Πόσο κακό κάνει η αρνητική κριτική στα παιδιά μας;
Σύμφωνα με τις έρευνες μετά από τα εγκλήματα της σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, η κριτική, η απόρριψη και η εγκατάλειψη αποτελούν τι...
Πόσο νωρίς ερωτεύονται τα νήπια;
Σίγουρα πιο νωρίς απ' όσο πιστεύουμε ή περιμένουμε. Αλλά δεν υπάρχει τίποτε πονηρό ή παράλογο σ΄αυτούς τους παιδικούς έρωτες! 
Τα 7 «χειρότερα» πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο παιδί μας!
Σίγουρα νιώθετε για το παιδί σας την απόλυτη αγάπη. Τι σημαίνει, όμως, αγάπη για εσάς; Να ανταποκρίνεστε σε κάθε του απαίτηση, ακόμη και στη...
7 πράγματα που δεν ξέρατε για τα μοναχοπαίδια!
Επτά αλήθειες για τα μοναχοπαίδια που τις επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες!