Ξεκίνησε σαν ιδέα πολιτισμού και αλληλεγγύης, υλοποιήθηκε σε πράξη ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Έτσι, ο πρώτος πρότυπος παιδότοπος φιλικός και για άτομα με αναπηρίες, στην πρωτεύουσα είναι γεγονός! Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, στην Αγία Σκέπη Παλαιού Φαλήρου εγκαινιάστηκε η πρώτη παιδική χαρά φιλική για παιδάκια με ειδικές ανάγκες, ένας χώρος που πραγματικά έλειπε πολύ από τη ζωή και την καθημερινότητα των μικρών φίλων μας και τώρα αναμένεται να τους χαρίσει πολλά χαμόγελα και ατέλειωτες ώρες άθλησης και παιχνιδιού…
Οι μικροί Αθηναίοι με αναπηρίες μπορούν επιτέλους να παίξουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο γι’ αυτούς χώρο, αλλά και να αθληθούν παρέα με τους συνοδούς τους στο γήπεδο μπάσκετ, το ποδηλατοδρόμιο και το γήπεδο μπότσε -του επίσημου αγωνίσματος των Special Olympics.
Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης παρέδωσε τον 14.800 τ.μ. χώρο στα πιο special παιδιά. Το έργο υλοποιήθηκε με πόρους του δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Όση κι αν είναι η χαρά μας, που το πρώτο βήμα έγινε και η Αθήνα απέκτησε επιτέλους έναν χώρο παιχνιδιού και άθλησης φιλικό για τα άτομα με αναπηρίες, δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε τα εκατοντάδες παιδιά και τους γονείς τους στην υπόλοιπη Ελλάδα που δεν έχουν τη χαρά να έχουν κοντά τους ένα τέτοιο χώρο, μια τέτοια διέξοδο αθλητικής δημιουργικής απασχόλησης. Εμείς θα ευχηθούμε από καρδιάς να μην αργήσουν να γίνουν σε όλη τη χώρα τέτοια βήματα, τέτοιες εξαιρετικές προσπάθειες που δικαιωματικά αξίζουν όσο κανείς άλλος τα παιδιά ΑμεΑ, οι ιδιαίτεροι μικροί αγωνιστές της ίδιας της ζωής τους.
*  Να υπενθυμίσουμε ότι από τον Ιούλιο λειτουργεί πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ και στον Δήμο Κηφισιάς, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά.