Σήμερα οι περισσότεροι γονείς και δάσκαλοι αναγνωρίζουν τη σημασία του εκπαιδευτικού παιχνιδιού, το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό «εργαλείο» που διαθέτουμε, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να… ανακαλύψουν τον κόσμο, να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την προσωπικότητά τους. Από τα πλέον αγαπημένα παιχνίδια τέτοιου τύπου τα Playmobil εδώ και δεκαετίες (από το 1974), με μικρούς και μεγάλους να τα συλλέγουν μανιωδώς. Χάρη στην εμφάνιση, τις φορεσιές αλλά και τις ιστορίες που πλαισιώνουν κάθε νέα σειρά, οι πιτσιρικάδες ταξιδεύουν σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους και κόσμους. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που θεωρούνται το κορυφαίο δημιουργικό παιχνίδι ρόλων, με τον υψηλότερο βαθμό ασφάλειας.

Δεν είναι επίσης τυχαίο που τα Public τους έχουν αδυναμία, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει σε εφαρμογή ένα σύστημα που βοηθά τους γονείς να επιλέγουν το κατάλληλο παιχνίδι για κάθε παιδί βάσει των πολλαπλών ευφυϊών που μπορεί να αναπτύξει παίζοντας – μια ενδιαφέρουσα μέθοδο που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Πάμε όμως πίσω στα παιχνίδια και το unboxing απόγευμα που περάσαμε στο Public Συντάγματος παρέα με τον Δημήτρη και τον Μάρκο!

Ξεκινήσαμε με τη φάρμα-βαλιτσάκι, ένα παιχνίδι που τα παιδιά, αν θέλουν, δεν αποχωρίζονται ποτέ! Παίζοντας έρχονται σε επαφή με τις φιγούρες των ζώων, γνωρίζουν τις ονομασίες τους, πλάθουν ιστορίες γύρω από τη ζωή στη φάρμα και, όταν το παιχνίδι τελειώσει, playmobil και ζώα συγκεντρώνονται μέσα στο αγροτόσπιτο και μεταφέρονται πανεύκολα. Ανήκει στη σειρά 1.2.3, που απευθύνεται σε παιδιά 18 ετών και άνω, και είναι η ιδανική για παιχνίδι στην νηπιακή ηλικία: φωτεινά χρώματα, απλές φόρμες και ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία!

Στο ίδιο πνεύμα στημένη και η Κιβωτός του Νώε, ιδανική επιλογή για παιδιά ηλικίας από 18 ως και 36 μηνών. Μαθαίνουν τα ζώα, να τα ταιριάζουν σε ζεύγη, η κιβωτός αναπτύσσεται και μπορεί να στήσουν τις φιγούρες όπως τους αρέσει ή να τις συγκεντρώσουν και να κλείσουν την κιβωτό ώστε να θυμίζει καράβι, που επίσης μεταφέρεται εύκολα. Και τα δύο παιχνίδια έχουν στρογγυλεμένες άκρες, ζωηρά χρώματα, είναι φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας πλαστικό (BPA free) και καθαρίζουν στο λεπτό με λίγο νερό και σαπούνι.