Βρετανοί επιστήμονες Δημόσιας Υγείας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρυνας, επισήμαναν ότι κάποια «υγιεινά» παιδικά γιαούρτια περιέχουν ίση ποσότητα με 5 κύβους ζάχαρη, ξεπερνώντας έτσι την ανώτατη επιτρεπόμενη ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης. Τα παιδιά μεταξύ 4 και 6 ετών δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 5 κύβους ζάχαρης, ενώ 6 είναι οι ενδεικτικοί κύβοι ζάχαρης για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να προτιμούν τα απλά ελληνικά γιαούρτια. Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε στο Λίβερπουλ, το 1/3 των παιδιών, έχουν χαλασμένα δόντια ή σε κακή κατάσταση, ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών (12% των μαθητών και 23% των παιδιών που μόλις αρχίζουν το σχολείο). Η γιατρός Dr Sandra Davies υποστηρίζει ότι «οι γονείς δεν ξέρουν πόση ζάχαρη δίνουν στα παιδιά τους, επομένως είναι καλό να τους ενημερώνουμε για τις τροφές που τους δίνουν». Η Beth Bradshaw, από την ομάδα εκστρατείας Food Active στο Λίβερπουλ, δήλωσε ότι «το γιαούρτι θα έπρεπε να βρίσκεται στην καθημερινή διατροφή των παιδιών επειδή είναι βασική πηγή κάλσιου, που βοηθά στην ανάπτυξη των οστών. Αλλά χωρίς την επεξεργασία που συνήθως υφίσταται πριν φτάσει στα ψυγεία μας. Συνεπώς, τα απλά ελληνικά γιαούρτια είναι η σωστή επιλογή και εμείς μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα της αρεσκείας τους».