Ναι, η πολλή ποσότητα μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί χυμοί περιέχουν σορβιτόλη, μία μορφή σακχάρου που δεν χωνεύεται. Τα αυξημένα επίπεδα σορβιτόλης προκαλούν στο σώμα την προσπάθεια διάλυσης της ζάχαρης ‘τραβώντας’ νερό από το αίμα μέσα στο έντερο και αυτό προκαλεί χαλαρά κόπρανα. Αυτό αποτελεί εξήγηση γιατί ο χυμός δαμάσκηνου βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Το μήλο, το αχλάδι, το ροδάκινο και το κεράσι έχουν επίσης υψηλά επίπεδα σορβιτόλης.

Περιορίστε τα παιδιά από 1 έως 3 ετών σε μισό φλιτζάνι χυμού την ημέρα και δώστε ¾ σε παιδιά από 4 έως 6 ετών. Εκτός του ότι μπορεί να προκαλέσει στομαχικά προβλήματα, ο πολύς χυμός κόβει την όρεξη για υγιεινές τροφές και προκαλεί γρήγορα φθορά στα δόντια.

Το παιδί σας χρειάζεται δύο μερίδες φρούτων ημερησίως. Αν η μία μερίδα είναι ένα ποτήρι χυμού, σιγουρευτείτε ότι η άλλη μερίδα είναι φρέσκα φρούτα, που παρέχουν φυτικές ίνες και επιπλέον θρεπτικά στοιχεία. Το να αραιώνετε το χυμό είναι ένας καλός τρόπος να σιγουρευτείτε ότι το παιδί δεν πίνει τόσο πολλή ποσότητα, αλλά γενικότερα επιλέξτε να του δίνετε νερό μεταξύ των γευμάτων και όταν διψάει.