Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φυστικοβούτυρου στην παιδική ηλικία και της μείωσης των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή μιας γυναίκας. Η συγκεκριμένη έρευνα, μελέτησε τις συνήθειες γυναικών από τη σχολική ηλικία, μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όσες γυναίκες έτρωγαν φυστικοβούτυρο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα όταν ήταν μικρές, είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, ακόμα και να εμφανίσουν καλοήθεις όγκους στο στήθος τους. Οι επιστήμονες θεώρησαν πως το συμπέρασμα αυτό είναι αρκετά σημαντικό ώστε να εντάξει αυτή την αγαπημένη για τα παιδιά μας τροφή στη λίστα με τις διατροφικές επιλογές που δρουν προληπτικά ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου.
Ποια είναι η καλύτερη τροφή για τις κόρες μας;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
5 τροφές πλούσιες σε σίδηρο για να επιλέξετε στην εγκυμοσύνη Η πρόσληψη επαρκούς σιδήρου στην εγκυμοσύνη είναι σημαντική. Σε ποιες τροφές τον βρίσκουμε; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μωρό: 6 θρεπτικές τροφές για την έναρξη της συμπληρωματικής σίτισης Πρακτικές, ασφαλείς και γεμάτες θρεπτικά συστατικά, οι πολτοποιημένες τροφές αποτελούν μια ιδανική επιλογή για να ξεκινήσετε τη συμπληρωματική σίτιση... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδιά: Η τροφή που τα βοηθά να ψηλώσουν Μελέτη αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα τρόφιμο το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτυχθούν σωστά και να διατηρήσουν... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφή: 2+1 tips για μυαλό… ξυράφι! Δείτε πώς θα διώξετε το στρες και θα τονώστε τον εγκέφαλο του παιδιού μέσα από τη διατροφή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βάζοντας υγιή όρια στη σχέση του παιδιού με τη… ζάχαρη Πώς θα αντισταθούν τα παιδιά στη ζάχαρη; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδί: Αφήστε το να σας βοηθήσει στην κουζίνα Ο καλύτερος τρόπος να ενθαρρύνετε το παιδί να χτίσει μια καλή σχέση με το φαγητό και να γίνει ανεξάρτητο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ